Počet obetí vlakovej nehody v Nemecku vzrástol, polícii sa ich podarilo identifikovať

TA3 TASR
5.6.2022 14:06

Na päť vzrástol počet obetí vlakovej nehody na juhu Nemecka, ku ktorej prišlo v piatok. Polícia v nedeľu oznámila, že sa jej podarilo identifikovať totožnosť všetkých obetí. Informovala agentúra DPA.

Počet obetí vlakovej nehody v Nemecku vzrástol, polícii sa ich podarilo identifikovať
TASR/AP

Polícia zistila, že pri piatkovej vlakovej nehode zahynuli štyri ženy vo veku 32, 39, 51 a 70 rokov. Poslednou obeťou, ktorej telo sa záchranárom podarilo spod vozňa vlaku vyslobodiť až v sobotu, bol chlapec v tínedžerskom veku.

Pri nehode vlaku tiež utrpelo zranenia vyše 40 ľudí, pričom stav jedného z nich ostáva aj niekoľko dní po nehode kritický. Viacerí ťažko ranení pasažieri havarovaného vlaku pritom museli podstúpiť operáciu, píše DPA.

Vlak smerujúci do Mníchova sa v piatok vykoľajil neďaleko mesta Garmisch-Partenkirchen na juhu Nemecka. Vozeň vlaku sa po vykoľajení skĺzol z hrádze až k ceste pod vlakovou traťou, uvádza DPA. V čase nehody sa vo vlaku nachádzalo 140 pasažierov.

Príčina nehody nie je stále známa. Odborníci na železničnú dopravu v súčasnosti pracujú s verziou, že nehodu zapríčinil zatiaľ neznámy technický problém, uviedol bavorský minister dopravy Christian Bernreiter. V nedeľu na miesto nehody dorazil žeriav, ktorý dokáže zdvihnúť niekoľko ton váhy, aby záchranné zložky zdvihli rušeň vykoľajeného vlaku. 

Záchranné zložky plánujú v nedeľu odstrániť aj vykoľajený vagón vlaku, ktorý sa prevrhol a v sobotu sa ho s pomocou žeriavu podarilo postaviť na blízku cestu. Je možné, že tento vagón bude potrebné rozrezať na dve časti, aby ho bolo možné z miesta nehody odviesť, píše DPA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok