Moskva: Ruské útoky zničili na predmestí Kyjeva tanky dodané európskymi krajinami

TA3 ČTK
5.6.2022 12:43

Ruské útoky zničili na predmestí Kyjeva tanky a ďalšie obrnené vozidlá, ktoré Ukrajine poskytli východoeurópske krajiny, uviedlo v nedeľu ruské ministerstvo obrany. Kyjev v nedeľu skoro ráno zasiahlo niekoľko explózií, pri ktorých podľa starostu ukrajinskej metropoly utrpel zranenie jeden človek.

Moskva: Ruské útoky zničili na predmestí Kyjeva tanky dodané európskymi krajinami
TASR/Milan Kapusta

Tanky sovietskej výroby T-72 poslalo na Ukrajinu podľa dostupných informácií Česko. Ako nedávno uviedol poľský rozhlas, viac ako 200 tankov rovnakého typu dodalo Kyjevu aj Poľsko.

"Vysoko presné rakety dlhého doletu odpálené ruskými vzdušnými silami zničili na predmestí Kyjeva tanky T-72 dodané východoeurópskymi krajinami a ďalšie obrnené vozidlá, ktoré boli v hangároch," citovala agentúra AFP hovorcu ruského ministerstva obrany Igora Konašenkova. Kyjev na tieto informácie zatiaľ nereagoval.

Podľa skorších informácií ukrajinského letectva a kyjevského starostu Vitalija Klička zasiahli rakety dve kyjevské štvrte. Odpálené boli z ruských strategických bombardérov v oblasti Kaspického mora. Terčom útokov mala byť železničná sieť v ukrajinskej metropole.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok