Gröhling: Nemôžeme platy učiteľov naviazať na výber pochybnej dane

TA3
5.6.2022 12:05

Podľa ministra školstva Branislava Gröhlinga celá problematika zvyšovania platov učiteľov stojí na podpise ministra financií. Šéf Hlasu Peter Pellegrini si zase myslí, že slovenské školstvo je rukojemníkom sporu medzi Matovičom a SaS. Povedali to v relácii V politike na TA3.

grohling_4.jpg
TA3

"Minister financií Matovič hovorí, že z výberu ruskej ropy bude 300 miliónov eur a potom jeho analytici povedali, že to bude iba 55 miliónov. My nemôžeme platy učiteľov naviazať na výber pochybnej dane," uviedol k platom Gröhling. 

Minister školstva je presvedčený o tom, že rezort financií má dostatočne veľké finančné prostriedky na to, aby vedel v súčasnosti zafinancovať zvýšenie platov učiteľov o 10 percent. 

Celá problematika zvyšovania platov podľa neho stojí na podpise Igora Matoviča. "Protiinflačný balík za 1,2 miliardy eur sa hrubo pretlačil s podporou fašistov. Teraz sa všetci prebrali a povedali si, že nemáme peniaze a poďme zaviesť nejakú daň," kritizoval. Protiinflačný balík označil za "nezodpovedné hazardovanie s verejnými financiami".

"Slovenské školstvo je rukojemníkom sporu medzi Matovičom a SaS. Neznáša (Matovič - pozn. redakcie) Richarda Sulíka a je schopný učiteľom nič nedať, aby sa pomstil strane SaS," myslí si šéf Hlasu. Pellegrini situáciu označil za "cirkus".

Celú reláciu V politike si môžete pozrieť aj tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok