Rusko nás od ropy odstrihne skôr. Je to absolútna zodpovednosť Hegera, uviedol Pellegrini

TA3
5.6.2022 11:59

Slovensko má problém. Aj napriek výnimke nás Rusko odstrihne od svojej ropy skôr ako sme plánovali, čo môže spôsobiť nielen výpadok benzínu a nafty, ale aj zvýšenie ich cien. Pellegrini to pripisuje za vinu premiérovi Hegerovi. V relácii V politike to označil za "fatálne zlyhanie".

20220603_v_politike_5.jpg
TA3

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) si nemyslí, že výpadok v ziskoch Slovnaftu kvôli embargu na ruskú ropu je chybou ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS). "Gyimesi si strelil do vlastného kolena. Nebol informovaný o tejto problematike. Všetky náležitosti boli prediskutované v rámci koaličnej zmluvy," takto reagoval na slová poslanca Györgyho Gyimesiho o tom, že "Sulík je diletant, ktorý nemá čo robiť na poste ministra hospodárstva"

Konanie poslanca ho vyrušuje. "Minister hospodárstva určite nepodá demisiu," potvrdil Branislav Gröhling. "Slovnaft je komerčná spoločnosť, ktorá musí predpripraviť kroky na to, aby sme nedoplatili my," šéf rezortu školstva opakovane povedal, že Sulík v tomto prípade nezlyhal. 

"Je to absolútna zodpovednosť predsedu vlády Hegera. Bol to on, ktorý hlasoval na summite za sankcie," povedal Peter Pellegrini (Hlas-SD), predseda strany, poslanec NR SR. Pellegrini to označil za "fatálne zlyhanie". 

Podľa šéfa strany Hlas mal premiér počkať na definitívne vysvetlenie sankcií. "Heger s Matovičom zistili, že je prúser a našli si koňa Gyimesiho, ktorý išiel opľuť Richarda Sulíka," dodal.

Celú reláciu V politike si môžete pozrieť aj tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok