Premiér priniesol hasičom klobásu a pálenku

SITA
24.12.2012 13:55

Premiér Robert Fico spolu s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom dnes hasičom na hasičskú stanicu Hasičského a záchranného útvaru v Bratislave - Petržalke priniesli klobásu do kapustnice a pálenku, aby si po službe mohli pripiť.

Premiér priniesol hasičom klobásu a pálenku
SITA

Na stanici je dnes v službe 16 hasičov, ktorí do služby nastúpili o siedmej ráno a skončia v rovnakom čase v utorok.

Vďaka priestupnému roku slúžia druhé Vianoce po sebe. Od rána majú plno práce s odstraňovaním popadaných stromov a konárov a preto majú dve skupiny v teréne. Ostatní prichystali vianočnú kapustnicu, ktorú museli ochutnať aj Fico s Kaliňákom, ktorí si po ochutnávke prezreli aj hasičskú techniku. Podľa Fica hasiči varia všade dobrú kapustnicu, v iných regiónoch ochutnal aj hríbovku.

Fico novinárom povedal, že návšteva hasičov je už malou tradíciou, ktorých každý rok na Štedrý deň navštevujú. "Pomerne veľa ľudí robí na Vianoce. Keď už nič iné, treba ich pozdraviť a povzbudiť. V Bratislave mali hasiči kvôli ľadu ťažkú noc, bolo veľa popílených stromov," povedal s tým, že možno aj dnešný večer bude ešte komplikovaný, keďže počasie sa nelepší. "Chcel som im podať ruku. Zaslúžia si to," uviedol. Kaliňák sa hasičom poďakoval za ich prácu. Podľa neho aj oni sa pričinili o to, že máme tento rok najmenší počet úmrtí na cestách.

fico1.jpg
fico2.jpg
fico3.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok