Uhorková sezóna je pre pleť prínosom: Pomocou domácej masky a tonika doprajete pokožke hydratáciu

TA3/zm
5.6.2022 10:00

Leto je sezónou dozrievania množstva zeleniny a ovocia. Ak máte prebytky, napríklad uhoriek, a už neviete čo s nimi, nemusíte ich len konzumovať. Urobte si pomocou nich skrášľovacie procedúry.

Uhorková sezóna je pre pleť prínosom: Pomocou domácej masky a tonika doprajete pokožke hydratáciu
Pexels

Uhorky sú plné vody, čo je perfektným benefitom nielen pre figúru, ale aj pleť. Najmä v lete, keď je horúco, vaša pokožka ocení extra dávku hydratácie, ktorú jej dokáže dopriať práve táto zelenina.

Maska z uhorky

Najjednoduchší recept, ako vyťažiť z uhorky maximum pre vašu pleť, je hodiť túto zeleninu do mixéra a vzniknutú kašu aplikovať na tvár. Ak je vám to málo, pokojne pridajte mliečne výrobky, ktoré majú ďalšie benefity pre pleť. Napríklad kyslá smotanu, tvaroh alebo biely jogurt. Masku tým hlavne zahustíte, ale dodáte tvári aj extra porciu ďalšej hydratácie.

Exotický nádych získa uhorka, ak ju zmiešate s kurkumou. Tento pleťový zábal má perfektné elastické účinky a je vhodný najmä pre zrelú pleť. Nezabudnite na to, že toto korenie farbí, preto si oblečte niečo staršie alebo cez seba pre istotu prehoďte uterák.

Uhorkové tonikum

Ak si zrelú uhorku odšťavíte, môžete tento elixír aplikovať na pleť i vlasy. Aby vám dlhšie po domácky vyrobené uhorkové tonikum vydržalo, skladujte ho v chladničke a tvár ošetrujte kozmetickým tampónom každý večer bez toho, aby ste uhorkovú pleťovú vodu oplachovali.

Druhý spôsob získania domáceho tonika z uhoriek je nechať plátky lúhovať na noc vo vode. Okrem prísunu vlahy zabezpečí uhorkový extrakt aj zmiernenie tvorby vyrážok a zmenšovanie pórov.

Témy: Krása uhorka
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok