NHL: Hokejisti New Yorku Rangers sa vo finále ujali vedenia, zdolali Tampu

TA3 TASR
4.6.2022 08:16

Hokejisti New Yorku Rangers sa vo finále Východnej konferencie NHL ujali vedenia v sérii 2:0. Nad dvojnásobným obhajcom trofeje Tampou Bay zvíťazili v noci na sobotu 3:2. Slovenský obranca Erik Černák odohral v drese Lightning 16:50 min., pripísal si dva bodyčeky a duel dokončil s jedným mínusovým bodom. Odsedel si aj dve minúty na trestnej lavici.

NHL: Hokejisti New Yorku Rangers sa vo finále  ujali vedenia, zdolali Tampu
TASR/AP

Za domácich skórovali K'Andre Miller a Kaapo Kakko, rozhodujúci zásah si pripísal na konto Mika Zibanejad. Adam Fox a Chris Kreider pridali po dve asistencie. New York vyhral svoj ôsmy domáci zápas za sebou, čím natiahol svoju rekordnú sériu v play off.

V drese Tampy sa presadili Nikita Kučerov a Nicholas Paul, brankár Andrej Vasilevskij predviedol 25 úspešných zákrokov. Lightning prehrali dva po sebe idúce zápasy v play off prvýkrát za uplynulé tri sezóny. Prišli o sériu 17 víťazstiev po sebe v zápasoch, ktoré nasledovali po prehre v play off.

Séria sa teraz presunie do Tampy, tretí zápas je na programe v nedeľu večer o 21.00 SELČ.

semifinále play off NHL

druhý zápas finále Východnej konferencie:

New York Rangers - Tampa Bay 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)

Góly: 6. Miller (Vatrano, Kreider), 18. Kakko (Fox, Chytil), 42. Zibanejad (Fox, Kreider) - 3. Kučerov (Hedman, Cirelli), 58. Paul (Perry, Kučerov). Brankári: Šesťorkin - Vasilevskij, strely na bránku: 28:31, 18.006 divákov.
/stav série: 2:0/
Slovák v akcii:
Erik Černák (Tampa Bay)      16:50  0 0 0 -1 2 2
/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok