Slováci zvíťazili nad Bieloruskom v úvodnom zápase Ligy národov, Suslov s prvým gólom

TA3 TASR
3.6.2022 22:45

Slovenskí futbalisti zvíťazili nad Bieloruskom 1:0 vo svojom úvodnom zápase 3. skupiny C-divízie Ligy národov. Na neutrálnej pôde v Novom Sade sa prvým reprezentačným gólom zaskvel Tomáš Suslov.

Slováci zvíťazili nad Bieloruskom v úvodnom zápase Ligy národov, Suslov s prvým gólom
TASR/Martin Baumann

V pozícii kapitána viedol slovenský tím Milan Škriniar. Zverenci Štefana Tarkoviča nastúpia v tomto asociačnom termíne aj proti Kazachstanu (6. júna o 20.45 v Trnave), Azerbajdžanu (10. júna o 18.00 v Baku) a opäť Kazachstanu (13. júna o 16.00 v Nur-Sultane).

Bielorusko - Slovensko 0:1 (0:0)

Gól: 61. Suslov. Rozhodovali: Frappartová - Berchebru, Berthomieu (všetci Fr.), ŽK: Begunov - Duda, Boženík.

Zostavy a striedania

Bielorusko: Pavljučenko - Chadarkevič, Policevič, Judenkov - Begunov, Jablonskij (61. Bykov), Bačarov (82. Grečicho), Ševčenko - Ebong (72. Malkevič), Bachar (71. Solovej), Klimovič (71. Bessmertnij)

Slovensko: Rodák – Pekarík, Šatka, Škriniar, De Marco – Lobotka (89. Herc) – Schranz (59. Suslov), Kucka (74. Hrošovský), Duda (60. Rusnák), Weiss – Almási (74. Boženík)

Slováci mali v úvodnom polčase viac z hry, prevahu v držaní lopty však nedokázali pretaviť do nebezpečných gólových príležitostí. V hre slovenského tímu chýbal moment prekvapenia a bieloruská defenzíva mu nedávala veľa priestoru. V nadstavenom čase boli blízko ku gólu Bielorusi, ale brankár Rodák si poradil so strelou Ebonga.

Krátko po zmene strán mali Bielorusi ďalšiu príležitosť, keď sa Judenkov dostal k strele po odrazenej lopte, ale zvnútra šestnástky minul bránku. Po hodine hry sa na ihrisko dostal Suslov, keď vystriedal Schranza a okamžite sa zapísal do gólovej listiny. Dlhým centrom hľadal Almásiho, ktorý si nabehol na loptu, ale netrafil ju, no tá aj tak skončila za chrbtom brankára Pavljučenka - 0:1. 

Naďalej sa hral najmä bojovný futbal s pozornou defenzívou oboch tímov. Slováci boli naďalej aktívni, ale nemalú ofenzívnu hrozbu predstavovali aj Bielorusi, ktorých najväčšiu šancu nepremenil v 83. minúte Ševčenko, keď strelou z voleja obstrelil bránku. Slovenskí futbalisti si v závere bez väčších problémov postrážili tesný náskok, vďaka čomu vstúpili do Ligy národov tesným víťazstvom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok