Odsúdený vrah na úteku zabil v Texase päťčlennú rodinu. Polícia ho zastrelila

TA3 ČTK
3.6.2022 08:07

Už raz odsúdený vrah, ktorý pred mesiacom utiekol pri prevoze z väzenského autobusu, v noci na dnešok na úteku v americkom Texase zabil päťčlennú rodinu a ukradol ich auto. Po Gonzalovi Lopezovi, bývalom členovi väzenského gangu mexickej mafie, polícia intenzívne pátrala už od jeho úteku. V noci na dnešok, po náleze zabitej rodiny, ho dopadla a zastrelila. S odkazom na hovorcu texaského väzenského systému o tom informovala agentúra AP.

Odsúdený vrah na úteku zabil v Texase päťčlennú rodinu. Polícia ho zastrelila
twitter.com/CBSNews

Kriminalisti predpokladali, že sa štyridsaťšesťročný Lopez ukrýva v chatovej oblasti západne od Centerville v Texase. Vo štvrtok sa na políciu obrátila rodina z Houstonu, ktorá sa nemohla spojiť so seniorom, ktorý odišiel na rodinnú chatu spolu s deťmi. Keď polícia dorazila na miesto, našla telo seniora, troch detí a jedného maloletého. Rodina nemala na Lopeze žiadne väzby, ďalšie podrobnosti polícia nezverejnila.

Zabitá rodina vlastnila pick-up, ktorý na mieste nešťastia nebol. Polícia auto vypátrala, za pomoci hrotov ho zastavila a pri streľbe Lopeza zabila. Nikto zo zasahujúcich policajtov nebol zranený.

Lopez si odpykával doživotný trest väzenia za vraždu muža na texasko-mexickej hranici z roku 2006. Pri prevoze na zdravotné vyšetrenie sa vyslobodil z pút, ktoré mal na rukách aj nohách, utiekol zo zamrežovanej časti autobusu, napadol vodiča a utiekol do okolitých lesov. Polícia po ňom odvtedy pátrala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok