Tarkovič našiel nástupcu Hamšíka. Škriniar sa stal novým kapitánom slovenskej futbalovej reprezentácie

TA3 TASR
2.6.2022 17:57

Milan Škriniar sa stal novým kapitánom slovenskej futbalovej reprezentácie. Tréner Štefan Tarkovič informoval o nástupcovi Mareka Hamšíka na štvrtkovej tlačovej konferencii pred piatkovým stretnutím Ligy národov s Bieloruskom v srbskom Novom Sade.

"Či je páska na ruke, alebo nie, najdôležitejšie je, aby mužstvo fungovalo a aby podávalo výkony hodné reprezentácie," zdôraznil 27-ročný obranca Interu Miláno. V novej funkcii prvýkrát povedie národné mužstvo v úvodnom vystúpení v 3. skupine C-divízie LN (20.45 h): "Rozoberali sme si hru Bielorusov, vieme, že nebudú hrať z bloku. Pozerali sme ich zápasy a snažia sa ísť aj do nejakého presingu. Budú hrať dosť agresívne, určite na to musíme byť pripravení."

V tejto edícii súťaže sa už Slováci nemôžu spoliehať na Hamšíka. Rekordér v počte štartov i gólov v najcennejšom drese oznámil ukončenie reprezentačnej kariéry v deň zverejnenia nominácie na júnový asociačný termín. "Milan Škriniar sa stal kapitánom národného tímu a bude pôsobiť v tejto funkcii," informoval Tarkovič. "Samozrejme, som rád, že som dostal túto dôveru, určite je česť viesť národné mužstvo. Budem sa snažiť plniť túto funkciu čo najlepšie," dodal Škriniar.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok