Kandidátom Hlasu na predsedu Košického kraja je Róbert Suja

TA3 TASR
2.6.2022 11:28

Na post predsedu Košického samosprávneho kraja bude za stranu Hlas-SD kandidovať Róbert Suja. Známym sa stal vlani v pozícii dočasného generálneho riaditeľa Národného centra zdravotníckych informácií, následne sa venoval poradenskej činnosti. Kandidatúru oznámil vo štvrtok v Košiciach na tlačovej konferencii spolu s predsedom Hlasu-SD Petrom Pellegrinim.

Kandidátom Hlasu na predsedu Košického kraja je Róbert Suja
Facebook/Róbert Suja - kandidát na predsedu KSK 2022

Suja sa stal známym vlani v pozícii dočasného generálneho riaditeľa Národného centra zdravotníckych informácií, po odvolaní z funkcie sa venoval poradenskej činnosti. V májovej parlamentnej voľbe neúspešne kandidoval na post predsedu Najvyššieho kontrolného úradu SR.

"Mojím heslom je Iný kraj a chcem ponúknuť naozaj iný kraj – iný, ako sme ho vnímali doteraz. Snažím sa pristupovať k veciam veľmi racionálne a pragmaticky. Súčasný rozpočet kraja je historicky nastavený na udržiavanie, tak jedna zo zásadných vecí je, že chcem zvýšiť financovanie, či už z eurofondov alebo hľadať iné zdroje," povedal. 

Okrem zlepšenia financovania spomenul ako prioritu budovanie rodinného zázemia, poukázal pritom na negatívne zmeny v oblasti rodinného a komunitného života. "Chcem vrátiť kraju identitu východniara, aby bola spájaná s tradičnými hodnotami a bola vnímaná multigeneračne," konštatoval. 

V ďalších mesiacoch chce Suja predstaviť silný rozvojový program pre kraj, kampaň bude robiť v regiónoch s priamou komunikáciou s ľuďmi. Ako uviedol, nie je členom strany Hlas-SD. Pellegrini označil Suju za človeka so skúsenosťami zo zahraničia a odborných pozícií, ktorý ponúkne kraju nový impulz a víziu ďalšieho rozvoja. „Samozrejme, budeme sa uchádzať o podporu pre kandidáta, uvidíme, či to bude podpora otvorená alebo skrytá, ale Hlas nemá problém zúčastniť sa na týchto voľbách aj samostatne," povedal.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok