Zelenská: Vojna sa neskončí, ak Ukrajina odovzdá časť svojho územia Rusku, to je ako keby ste sa vzdali slobody

TA3 TASR
2.6.2022 08:24

Vojna sa neskončí, ak sa Ukrajina vzdá časti svojho územia v prospech Ruska, uviedla ukrajinská prvá dáma Olena Zelenská v štvrtkovom rozhovore pre televíziu ABC News.

Zelenská: Vojna sa neskončí, ak Ukrajina odovzdá časť svojho územia Rusku, to je ako keby ste sa vzdali slobody
Twitter/Olena Zelenska

"Ukrajina nemôže brať normálne vyjadrenia, ktoré občas počujeme od lídrov krajín - v niektorých prípadoch lídrov veľkých a vplyvných krajín. Nemôžete sa len tak vzdať častí svojho územia, je to ako keby ste sa vzdali slobody," uviedla Zelenská.

Ukrajinská prvá dáma zároveň zopakovala pozíciu svojho manžela, ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, že Donbas, v ktorom sa Rusko v súčasnosti sústreďuje na útočné operácie, bude znovu patriť Ukrajine.

"Ak by sme aj odovzdali časti svojho územia, agresora by to nezastavilo. Ďalej by vyvíjal nátlak... vykonával by ďalšie a ďalšie útoky proti nášmu územiu," dodala Zelenská. 

Donbas, ktorý pozostáva z Luhanskej a Doneckej oblasti, leží na východe Ukrajiny pri hraniciach s Ruskom. Práve poloha Donbasu pri ruských hraniciach pritom podľa CNN diktovala väčšinu jeho búrlivej histórie. Po tom, čo sa ruským silám na začiatku vojenskej invázie nepodarilo obsadiť hlavné mesto Kyjev a iné regióny v strednej časti Ukrajiny, sa Donbas stal stredobodom vojenských ambícií Ruska, uvádza CNN.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok