Dlhoočakávaný verdikt: Johnny Depp vyhral súdny spor s exmanželkou, tá musí zaplatiť milióny

TA3 ČTK
1.6.2022 22:26

Porota v súdnom spore medzi Deppom a Amber Heardovou v stredu uznala herečku vinnú z ohovárania jej bývalého manžela a zároveň čiastočne uznala jej protisťažnosť týkajúcu sa vyjadrenia Deppovho právnika.

Porotcovia uložili Heardovej za výroky o domácom násilí zaplatiť odškodné v celkovej výške 15 miliónov dolárov, zatiaľ čo Depp má vyplatiť dva milióny.

Proces vysielaný naživo do celého sveta tak priniesol úplne iný verdikt ako skorší spor v Británii, kde sa súd priklonil k obvineniu, že Depp svoju exmanželku bil. Jadrom občianskoprávneho sporu v americkom štáte Virgínia bol štyri roky starý komentár publikovaný denníkom The Washington Post, v ktorom sa Heardová označila za "verejne známu tvár domáceho násilia". 

Depp v ňom nie je menovaný, podľa jeho právnikov ale vyjadrenie vyznievalo jasne, pretože obvinenia zo strany americkej herečky už boli verejnosti známe. Heardová v roku 2020 na žalobu svojho exmanžela reagovala vlastnou sťažnosťou kvôli tvrdeniam Deppovho právnika, že všetky jej obvinenia sú falošné.

Sedemčlenná porota po zhruba 12 hodinách rokovaní dala Deppovi za pravdu v niekoľkých bodoch zo spomínaného článku, ktoré právnici hollywoodskej hviezdy napadli. Porotcovia pri tom dospeli k záveru, že Heardová jednala so zlým úmyslom, keď sa vo svojom texte okrem iného sťažovala na "inštitúcie" chrániacich mužov obvinených z domáceho násilia. Depp všetky obvinenia z fyzických útokov na svoju bývalú manželku odmieta a naopak na súde vykresľoval o 22 rokov mladšiu herečku ako agresora.

Porotcovia však uznali ako ohováračské aj vyjadrenie jeho právnika Adama Waldmana, ktorý označil obvinenia Heardovej za "hoax". Ďalšie dva body jej žaloby porota odmietla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok