Najväčšie chyby v začiatkoch chudnutia: Pre toto vám diéta nikdy nevydržala

TA3/zm
4.6.2022 10:00

Začať chudnúť je jednoduché, ale vydržať pri tom je o niečom inom. Ak ste aj vy diétovali miliónkrát, prestavovali sa na zdravý životný štýl, hovorili si, ako vydržíte pri cvičení a nič, možno ste robili jednu z nasledujúcich chýb.

Najväčšie chyby v začiatkoch chudnutia: Pre toto vám diéta nikdy nevydržala
Pexels

Prvý mesiac diéty je kľúčový, pretože si na zmenu stravy a celkovo životného štýlu buď zvyknete a vydržíte, alebo skrátka nie a znova zlyháte. Ak odstránite tieto chyby, zvýšite svoje šance

Jete, čo vám nechutí

Akýkoľvek diétny plán je postavený na zdravých potravinách a čokoládu alebo iné dobrot v ňom nenájdete. Za to v ňom určite bude množstvo zeleniny a nie každý druh musíte mať v obľube. A tu nastáva problém. Ak sa dáte na redukciu váhy s jedálnym lístkom, ktorý vám nie je pochuti, je jasné, že to nevydržíte. Nehovoríme, že by sa v diétnom pláne mali nachádzať smotanové alebo syrové omáčky na cestoviny alebo chlebíky natreté džemom. No ak vám naskakuje husia koža pri pomyslení, že máte zjesť povedzme brokolicu, je to problém.

Priveľa ovocia    

Myslíte si, ako jete zdravo, ale v podstate ste zeleninu vynechali a nahradili ju len ovocím, aby ste redukčný plán dokázali dodržať? Aj to môže byť veľký problém, pretože ovocie obsahuje fruktózu, a to je sacharid. Samozrejme, v určitom množstve je potrebná a prospešná, ale jabĺčko namiesto večere nie je dobrý nápad.

Pričasté váženie

Keď sa už odhodláte chudnúť, tak chcete vedieť, či sa s hmotnosťou niekam aj hýbete. Preto sa postavíte na váhu častejšie než bežne. To by ešte bolo v poriadku, ak by ste neprepadli obsesii vážiť sa po každej návšteve toalety alebo vždy večer, keď ste do bodky dodržali plán. Nechcite zázraky na počkanie. Ak máte redukčnú diétu nastavenú na mesiac, výsledky prídu o mesiac. Nie za jeden deň. Zbytočne sa takto demotivujete.

Málo spánku

Toto nepotrebuje ani špeciálny komentár. Skrátka, ak má telo dobre fungovať, musí aj regenerovať. A najlepším oddychom je proste spánok. Preto ak si nedoprajete aspoň osem hodín, nečakajte, že denne podáte dobrý výkon, či už športový alebo čo sa dodržiavania jedálnička týka. Totiž, nevyspaté a unavené telo si pýta energiu, a to v podobe sacharidov. Potom sa nečudujte, že vám celý deň chodia po rozume koláče a sladkosti.

Veľké porcie

Predpokladajme, že nemáte problém so žiadnym jedlom, dokonca aj dobre spíte a odopierať si dobroty vám nerobí problém. No aj tak ešte ani jedna diéta u vás neuspela? Možno je problémom len to, že jete správne jedlo v nesprávnych porciách. Stále platí pravidlo, že by ste mali jesť viac menších ako málo väčších porcií počas dňa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok