Trojica pleťových olejov, ktoré by vám nemali chýbať, ak máte po štyridsiatke

TA3/zm
2.6.2022 16:00

Pleťové oleje zažívajú veľkú popularitu, a ak ste im ešte neprišli na chuť, mali by ste to zmeniť. Hodia sa pre všetky typy pleti, dokonca aj pre mastnú, len ženy s takouto pokožkou sa ich boja. A zbytočne. Oleje totiž dokonale hydratujú, a to tvár po štyridsiatke privíta vždy. Toto je trojica tých najlepších.

Trojica pleťových olejov, ktoré by vám nemali chýbať, ak máte po štyridsiatke
Pexels

Ak neviete, po akom pleťovom oleji siahnuť, vyberte si jeden z tejto trojice, ktorý je dokonalým zázrakom pre zrelú pleť. Vyberajte kvalitné produkty, nestačí pozerať len na názov, ale aj na zloženie. Čím vyššia koncentrácia, tým rýchlejšie omladnutie.

Jojobový olej

Nazýva sa aj tekuté zlato vďaka jeho farbe. A pokladom je pre zrelú pleť, pretože sa veľmi dobre vstrebáva, nevonia a pri kvalitnom výrobku nehrozia žiadne alergické reakcie. Získava sa zo zelených plodov pripomínajúcich kávové zrná. Jojobový  olej je zdrojom nenasýtených mastných kyselín, vďaka čomu udržiava pokožku hydratovanú a nestráca svoju prirodzenú elasticitu.

Okrem vyhladenia vrások má tiež antibakteriálne účinky a úspešne bojuje s akné. Je zdrojom užitočných minerálov a vitamínu E, ktoré prenikajú až do základnej vrstvy pokožky. Kvalitný jojobový olej spoznáte podľa toho, že je riedky a priehľadný so zlatistým nádychom.

Šípkový olej

Omladzujúce účinky tohto oleja poznali už starí Mayovia. Zázrak spôsobuje kyselina linolová, ktorá pri pravidelnom používaní hydratuje pokožku, zvyšuje produkciu kolagénu a zjemňuje vrásky. Šípkový olej chráni aj pred UV žiarením, ktoré spôsobuje predčasné starnutie, zmierňuje pigmentové škvrny a celkovo vyrovnáva tón pleti.

Kokosový olej

Pri téme pleťové oleje rozhodne nesmie chýbať snáď najpopulárnejší – kokosový. Vysoký obsah prírodných látok a najmä vitamínov A, C a E zabraňujú starnutiu pokožky. Je tiež bohatý na proteíny, ktoré jednak udržiavajú pokožku zdravú a mladú zvonku i zvnútra, zároveň prispievajú k obnove tkanív.

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok