Keď niečo povedia, tak to aj myslia: Toto všetko by sme sa v komunikácii mali od mužov naučiť

TA3/zm
1.6.2022 08:00

Počas dňa nám hlavou preletia tisíce myšlienok a povedzme si pravdu, u žien sú pomerne odlišné od mužov. Od myšlienok je len krok k tomu, ako a o čom je vaša dennodenná komunikácia, preto by sme sa aj v nej mali my, ženy inšpirovať od našich polovičiek.

Keď niečo povedia, tak to aj myslia: Toto všetko by sme sa v komunikácii mali od mužov naučiť
Pixabay

Muži uvažujú celkom inak, a teda aj rozhovor s nimi je o inom. V nasledujúcich príkladoch by mal byť pre ženské pokolenie inšpiráciou. Keby sme si hlavu nezaťažovali toľkými malichernosťami, možno by sa nám žilo oveľa jednoduchšie.

Neprezrádzajú tajomstvá

Určite to poznáte, kamarátka vám povie tajomstvo, ktoré nemáte nikomu hovoriť, no prvé čo po príchode domov urobíte je, že ho zavesíte na nos svojmu partnerovi. Ale otočme si situáciu. Ak sa váš drahý niečo dozvie na pive, s najväčšou pravdepodobnosťou to tam aj ostane. Muži neprídu domov s potrebovať povedať nám, aké pikantné klebety, trapasy alebo iné zážitky sa dozvedeli od kamarátov či kolegov. Keď nám už niečo také hovoria, tak zvyčajne v príbehu hrajú hlavnú rolu. Nie vedľajšiu, ako pozorovatelia. Je to celkom osviežujúce, predstaviť si, že by sme neriešili niekoho iného, len samy seba. A tak je neklebetenie na prvej priečke toho, čo sa od mužov môžeme učiť.

Malichernosti neriešia

Milión príkladov by sme mohli použiť, ktoré sa končia tým, že nám ide o princíp. Akákoľvek malichernosť to môže byť, napríklad že suseda si od vás neustále požičiava vajíčka, cibuľu alebo jej došla múka. A my, ženy sa dokážeme rozčuľovať, komentovať a analyzovať aj takéto drobnosti. Narozdiel od pánov, tí si podobné maličkosti ani neuvedomia a už vôbec ich nekomentujú doma ako obohratá platňa stále dookola.  

Neporovnávajú sa

Tá vyzerá po pôrode oveľa horšie ako vy a tamtá má zas super postavu, akú by ste chceli aj vy. Nielen to sú témy, v rámci ktorých sa my ženy neustále porovnávame. Áno, výzor vedie, ale na popredných priečkach sú aj peniaze a porovnávanie, kto koľko zarába. Alebo ešte lepšie, kto koľko a na čo utráca. A že si to vôbec môže dovoliť! Na druhej strane muži rozhodne nesedia v bare s myšlienkovými pochodmi, že ďalší chlap má menšie brucho, menej šedín alebo viac vlasov. Opäť platí, že chlapi si hľadia svoje, čo by pre nás, ženy bolo obrovským prínosom.

Zaujíma ich výsledok

Múdra veta hovorí, že cesta je cieľ. Ale ak by sme nahliadli do ženskej hlavy, tak cesta by predstavovala milión „zádrheľov“, problémov a prekážok, kvôli ktorým sa stresujeme, jedujeme, nejeme, alebo sa prejedáme, prípadne nespíme. A páni? Tí si počkajú na výsledok. Možno preto, že za každým úspešným mužom je predsa šikovná žena. Musíme si predsa trochu prihriať polievočku. Ale stále platí aj to, že v niektorých veciach by sme sa mali od chlapov naučiť ich uvažovaniu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok