Novým trénerom futbalistov MŠK Žilina bude od novej sezóny Čech Jaroslav Hynek

TA3 TASR
31.5.2022 13:26

Novým trénerom futbalistov MŠK Žilina sa stal Čech Jaroslav Hynek. Vo fortunaligovom klube vystriedal na poste Ivana Beláka. Štyridsaťšesťročný Hynek naposledy viedol českú reprezentáciu žien do 17 rokov.

Futbal-FL: MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 2:1 v 21. kole - sumár, text
TASR/Erika Ďurčová

Po takmer jedenástich rokoch tak bude stáť na lavičke MŠK Žilina český tréner. "Splnil sa mi sen v tom zmysle, že ma vôbec taký klub osloví a chce poznať moju prácu, moje kvality. Verím, že chalani prídu na úvodný zraz naladení na silnú pracovitosť a nasávanie nových vecí. Teším sa na túto žilinskú etapu, ktorá bude pre mňa a mojich kolegov výzvou," uviedol pre klubový web nový tréner "šošonov". Ako asistenti mu budú pomáhať Martin Kuciak a Dušan Binder, na pozícii trénera brankárov zostáva Miloš Volešák.

Hynek si prešiel mládežou Sigmy Olomouc, Baníka Ostrava i Dukly Praha, kde dve sezóny trénoval aj A-tím v najvyššej českej súťaži. Žilina bude jeho prvou zahraničnou trénerskou zastávkou: "Žilinu mám dlhodobo zaradenú medzi top tímami, ktoré robia s mládežou a zviditeľňujú prostredníctvom nej svoju prácu. Keď sa mi ozvalo vedenie, mal som obrovskú radosť."

Z českých koučov naposledy viedol MŠK Pavel Hapal. "Hľadali sme trénera z externého prostredia, ktorý má skúsenosti s mládežníckym i dospelým futbalom a vie to správne prepojiť. V osobe Jaroslava Hyneka, ktorý to zažil v Dukle Praha, sme to našli. Chceli sme zachovať kontinuitu našej filozofie, čo bola priorita. 

Na základe rokovaní a osobných stretnutí, ktoré boli naozaj konštruktívne, sme sa rozhodli dať Jaroslavovi od novej sezóny priestor. Mali sme z toho dobrý pocit, vkladáme do neho nádeje, no až čas a samotná sezóna ukáže, do akej miery bolo toto rozhodnutie správne," povedal o Hynekovi športový manažér klubu Karol Belaník.

Žilina skončila v uplynulej sezóne na šiestom mieste nadstavbovej časti FL v skupine o titul. V semifinále baráže o Európsku konferenčnú ligu (EKL) prehrala s Trenčínom 0:2.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok