Na súd ide prvý prípad znásilnenia počas vojny na Ukrajine. Obvinený je ruský vojak

TA3 TASR
30.5.2022 18:12

Ukrajinská generálna prokurátorka Iryna Venediktovová v pondelok informovala, že vyšetrovatelia odovzdali súdu prvý prípad, v ktorom je ruský vojak obvinený v kauze znásilnenia počas vojny na Ukrajine.

znásilnenie týranie 1140px (ČTK)
ČTK

Vo svojom poste na sociálnej sieti Facebook Venediktovová spresnila, že pred súdom by mal stáť Michail Romanov, ktorého však zatiaľ ukrajinské úrady nezadržali.

Ide o vojaka z 239. pluku 90. vitebsko-novgorodskej divízie, ktorý je obvinený zo zabitia civilistu a znásilnenia jeho manželky. Podľa generálnej prokurátorky sa vyšetrovaním prokuratúry Kyjevskej oblasti a Bezpečnostnej služby Ukrajiny (SBU) zistilo, že k trestnému činu došlo v marci v okrese Brovary.

Podľa generálnej prokurátorky sa Romanov a ďalší ruský vojak žene vyhrážali, že ublížia aj jej dieťaťu, ktoré s ňou v tom čase bolo v dome. Venediktovová, ktorá na Facebooku zverejnila fotografiu hľadaného muža, vyzvala verejnosť na pomoc pri pátraní. Apelovala tiež, aby sa prihlásili aj ďalší občania, ak majú informácie o účasti Romanova na iných trestných činoch.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok