Mourin nechal Casillasa na lavičke, prekvapil aj hráčov Realu Madrid

TA3, SITA
23.12.2012 13:39

Zdá sa, že tréner Realu Madrid Jose Mourinho je zrejme lepší prorok, ako legendárni Mayovia. V tomto týždni predpovedal, že Real už neobháji titul a vo víkendovom ligovom zápase to jeho zverenci potvrdili aj na ihrisku. Biely Balet totiž ľahol popolom v Malage pomerom 2:3 a na Barcelonu momentálne stráca v tabuľke už 16 bodov. Ďalšie proroctvá kontroverzného Portugalčana smerujú k zimnému prestupovému obdobiu. Podľa jeho vyjadrení Brazílčan Kaká z tímu neodíde a klub nezíska ani žiadnu posilu. Uvidíme, či sa aj tieto Mourinhove veštby napokon vyplnia.

Mourin nechal Casillasa na lavičke, prekvapil aj hráčov Realu Madrid
SITA

Tréner futbalistov Realu Madrid Jose Mourinho šokoval hráčov svojho tímu, keď v sobotňajšom ligovom dueli na pôde Malagy nechal sedieť na lavičke brankára Ikera Casillasa. Mourinho sa však ani po prehre 2:3 o svoje miesto neobáva.

Španielsky brankár je v poslednej dekáde tradičným členom základnej zostavy "bieleho baletu" a v ligovom stretnutí chýbal naposledy 5. mája, keď už mal madridský klub istotu zisku titulu v Primera division. Na ihrisku Malagy však prekvapujúco už počas sezóny dostal príležitosť Adan Garrido, no Real prehral už štvrtý duel z deviatich na ihrisku súpera. "Biely balet" tak po 17. kole zimuje na treťom mieste a na Barcelonu už stráca priepastných 16 bodov. "Prekvapilo nás to, Iker je náš kapitán," cituje agentúra AP madridského obrancu Sergia Ramosa.

Mourinho zdôvodnil nasadenie brankára s menšími skúsenosťami tým, že Adan bol v lepšej forme. "Nehrali sme dobre a problémom bola aj naša obrana," mieni Mourinho. "Išlo o technické rozhodnutie. Dôležité je moje rozhodnutie. Analyzoval som hráčov, ktorých mám k dispozícii a zostavil som tím. Môžete si vymyslieť akýkoľvek príbeh, no naozaj išlo iba o technické rozhodnutie. Podľa mňa a mojich asistentov je Adan momentálne v lepšej forme ako Iker."

Adan pred duelom proti Malage odohral iba štyri ligové zápasy a v tejto sezóne nastúpil len v troch stretnutiach - raz v Lige majstrov po tom, ako mal Real zaistený postup a v dvoch súbojoch španielskeho Kráľovského pohára proti súperom z nižších súťaží. Dvadsaťpäťročný odchovanec klubu v prvom polčase proti Malage nemal veľa práce, no po prestávke trikrát inkasoval a zaznamenal tri úspešné zákroky. Podľa Mourinha však jeho rozhodnutie nasadiť Adana "neovplyvnilo výsledok".

Real naposledy trikrát v lige inkasoval pred rokom v decembri od Barcelony (1:3) a v španielskej lige dostal tri góly od iného klubu ako od Barcy naposledy v apríli 2011. Napriek posledným výsledkom Realu sa Mourinho o svoju trénerskú pozíciu neobáva, hoci jeho zverenci už nemajú veľkú nádej na obhajobu ligového titulu. "Obávať sa o svoje miesto? Nikdy som sa o to neobával," povedal tréner madridského klubu. "Futbal však nemá pamäť. Jediné, na čom záleží, je prítomnosť. Nie trofeje, ktoré ste získali v minulosti."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok