Jediná vec odhalí, či máte zdravý vzťah. Partnerské šťastie stojí na zdanlivej banalite

TA3/zm
30.5.2022 08:00

Vo vzťahoch sme raz hore, raz dole a je to normálne. Podľa odborníkov zistíte veľmi jednoducho, či ste z dlhodobého hľadiska s partnerom šťastní. Ide o banalitu, ale tá sa rozhodne nedá považovať za maličkosť. Alebo dá, lenže na maličkostiach stojí celý svet.

Jediná vec odhalí, či máte zdravý vzťah. Partnerské šťastie stojí na zdanlivej banalite
Pixabay

Partnerské šťastie si overíte pomocou jednoduchej otázky. Podľa psychológov však na ňu nemusíte odpovedať vždy rovnako, a najmä, ak je doma dusná atmosféra, nebude táto odpoveď taká relevantná. Nasledujúcu otázku si položte, keď je medzi vami a partnerom všetko v poriadku.   

Tešíte sa domov?

Základná, jednoduchá otázka, ktorá napovie, ako na tom vo vašom vzťahu ste. Ak máte stále doma niekoho, kto vás čaká a vzájomne sa na seba tešíte, nemusíte sa krízy až tak báť. Keď si dvojica stále váži jeden druhého a vidí zmysel v spoločnom fungovaní, dokáže prekonať väčšinu problémov. A práve pri tejto téme si predstavte, že by ste odpovedali tesne po hádke. Iste, vtedy by určite pozitívna odpoveď nezaznela. Preto je podľa odborníkov tak dôležité zamýšľať sa nad zmyslom vzťahu vtedy, keď je medzi vami všetko v poriadku. Na to, aby bol tento jednoduchý test relevantný, je však dôležité, aby si otázku položil aj partner. Jednostranná áno totiž nevypovedá o kvalite vzťahu.   

Komunikácia  

Ak sa tešíte domov, pravdepodobne nie preto, že si pozriete nejaký seriál. Snáď ste pozitívne odpovedali preto, že vás tam niekto čaká. Komunikácia s partnerom je jedným z predpokladov, prečo ste odpovedali na zásadnú otázku psychológov slovkom áno. Odborníci však poukazujú na to, že málo rozhovorov, napríklad s introvertným partnerom, ešte nenaznačuje problém. Nejde teda o kvantitu, ale o kvalitu rozprávania sa. Pretože aj sedieť v romantickom tichu s niekým, koho milujete, môže byť v absolútnom poriadku. Ak vám to vyhovuje obom.

Témy: Vzťahy
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok