Vyhrážal sa masovou vraždou na Spiši, prišlo si po neho komando. Polícia muža obvinila z terorizmu

TA3 TASR
28.5.2022 11:28

Policajný vyšetrovateľ obvinil muža, ktorý sa mal vyhrážať masovou vraždou na Spiši a ktorého polícia zadržala v noci na piatok. "Vzniesol mu obvinenie za obzvlášť závažný zločin teroristického útoku spáchaného v jednočinnom súbehu s prečinom prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd," informoval v sobotu Policajný zbor na sociálnej sieti.

Ilustračné foto
TA3 / David Duducz

K zadržaniu osoby výrazne prispel odbor kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Spišskej Novej Vsi. "Vykonali sme tiež domovú prehliadku, pri ktorej sme zaistili rozhodujúce digitálne stopy. Z doposiaľ vykonaných vyšetrovacích úkonov vyplýva, že hrozba teroristického útoku súvisiaca s videami na YouTube, ktoré sa posledné dni šírili internetom, je definitívne a jednoznačne odvrátená," ubezpečila ešte v piatok polícia. Zároveň zverejnila časti videozáznamu zo zadržania.

Zadržaná osoba nie je Aleš Š., ako to prezentoval názov užívateľského účtu na portáli YouTube. V tejto súvislosti polícia žiadala verejnosť, aby bola pri manipulácii s obsahom na sociálnych sieťach a v celom internetovom priestore mimoriadne ostražitá. 

"Každá informácia sprístupnená širokému spektru užívateľov je mimoriadne náchylná na zneužitie. V súčasnom štádiu trestného konania nebudeme zverejňovať žiadne ďalšie informácie, no v momente, keď to procesná situácia dovolí, poskytneme viac," uviedla polícia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok