Potrela sa krvou a hrala mŕtvu. Dievčina, ktorá prežila masaker v Texase, oklamala vraha

TA3/hm
28.5.2022 06:00

Jedenásťročná Miah Cerrillová prežila utorkový masaker na základnej škole v Texase. Medzi živými zostala len vďaka tomu, že sa potrela krvou postrelenej spolužiačky a pred vraždiacim Salvadorom Ramosom predstierala, že je mŕtva.

Potrela sa krvou a hrala mŕtvu. Dievčina, ktorá prežila masaker v Texase, oklamala vraha
TASR/AP

Miah prišla v deň masakra do školy kvôli návšteve lekára o čosi neskôr. O hodinu už bojovala o prežitie, píše britský denník Daily Mail. Iba 18-ročný Salvador Ramos vtrhol vtedy do triedy, ktorú navštevovala, a zavraždil jej spolužiakov a učiteľky. 

Predstierala, že je mŕtva

Po tom, ako postrelil aj jej kamarátku, si Miah na dievča, ktoré v tom čase ešte stále dýchalo, ľahla. Predstierala, že sú obe mŕtve, pričom, aby vyzerala ako zranená, použila na maskovanie jej krv. Miah prežila, jej spolužiačka zraneniam po streľbe podľahla, potvrdil otec Miah. "Miah si dala na seba krv spolužiačky, aby predstierala, že jej mŕtva," uviedla jej teta Blanca Rivera. "Moja švagriná povedala, že Miah videla spolužiačku celú zakrvavenú, jej krv použila na zamaskovanie samej seba."

Kým Miah prežívala zverstvo, v chrbte a krku mala úlomky guľky. Teraz je dievčatko veľmi traumatizvoané krvavým kúpeľom, ktorého bola svedkom. Miah previezli do nemocnie na ošetrenie, no medzičasom ju už prepustili. Po prepustení bola Miah v poriadku len krátko, približne do polnoci toho dňa, kedy ju zasiahli následky traumy.

Podľa jej matky dievčatko len plače a má záchvaty paniky. Ako uvádza Daily Mail, svojmu otcovi údajne povedalo, aby vzal zbraň, pretože Salvador Ramos si po nich určite príde.

Utorková tragédia je najnovšou zo série strelieb na školách. Ide pritom o najhoršiu masakru tohto druhu na základnej škole v USA od decembra 2012. Iba 18-ročný mladík zabil 19 detí a dve učiteľky. Pred útokom postrelil aj svoju babku. Americký prezident Joe Biden opäť vyzval na prísnejšiu kontrolu strelných zbraní.

O streľbe v Texase a zbraniach v školách sme sa zhovárali aj s forenzným psychológom Antonom Heretikom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok