Herca Kevina Spaceyho obvinili zo sexuálneho napadnutia troch mužov

TA3 TASR
26.5.2022 19:10

Americký herec Kevin Spacey bol obvinený zo sexuálnych trestných činov vrátane napadnutia troch nemenovaných mužov. Vo štvrtok to oznámila Britská kráľovská prokuratúra (CPS). Informovali agentúra Reuters a stanica CNN.

Kevin Spacey 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Spaceyho podľa CPS tiež obvinili z toho, že sa dopustil násilnej sexuálnej aktivity bez súhlasu druhej osoby. Vznesené obvinenia sa týkajú incidentov, ku ktorým malo údajne dôjsť v rokoch 2005, 2008 a 2013 v hlavnom meste Londýn a grófstve Gloucestershire. Londýnska Metropolitná polícia uviedla, že obeť údajných útokov z roku 2005 má aktuálne okolo 40 rokov a ďalší dvaja muži, ktorých herec údajne sexuálne napadol v rokoch 2008 a 2013, sú v súčasnosti tridsiatnici.

K rozhodnutiu obviniť Spaceyho dospela prokuratúra "po preskúmaní dôkazov, ktoré zhromaždila MPS v rámci vyšetrovania", uviedla Rosemary Ainslieová zo CPS. Spacey (62) získal Oscara za účinkovanie vo filmoch Americká krása (2000) a Obvyklí podozriví (1996). 

V rokoch 2003-15 bol umeleckým riaditeľom divadla Old Vic v Londýne. Hral aj v známom politickom seriáli House of Cards (Domček z kariet) spoločnosti Netflix, ktorá s ním po obvineniach zo sexuálneho obťažovania ukončila spoluprácu. K herectvu sa vrátil vlani. Herec už predtým všetky obvinenia z nevhodného správania poprel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok