Slovan v poslednom domácom zápase roka vyhral nad Kazaňou

SITA, TA3
22.12.2012 20:32

Víťazstvo nad favorizovaným týmom Bars Kazaň sa zrodilo až po samostatných nájazdoch. Na bratislavských hokejistov teraz čaká náročná cesta do Ruska.

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v poslednom domácom zápase v kalendárnom roku 2012 v Kontinentálnej hokejovej lige nad favorizovaným Ak Bars Kazaň 3:2 po samostatných nájazdoch. Bratislavčania sa aj proti dvojnásobnému víťazovi Gagarinovho pohára trápili s koncovkou a 24 hodín po prehre s Nižnekamskom zdolali druhý tím z Tatarstanu. Kazaň neodplatila "belasým" prehru 2:3 po samostatných nájazdoch z októbrového duelu. Slovan dal v ostatných troch domácich zápasoch z hry len tri góly. Každé z týchto stretnutí sa rozhodlo až v rozstrele samostatných nájazdov, v ktorých boli Bratislavčania dvakrát úspešní. V sobotu rozhodol Michal Vondrka, ktorý vybojoval pre Slovan bod navyše aj v stredu proti Ufe.
Na Slovan Bratislava teraz čaká náročná cesta na ľad dvoch najlepších tímov Bobrovovej divízie: v stredu 26. decembra sa predstaví v Moskve proti Dinamu a o dva dni neskôr v Petrohrade proti SKA. V tabuľke Západnej konferencie KHL je Slovan na 5. mieste, v 36 stretnutiach získal 56 bodov. Bratislavský tím má na svojom konte už toľko bodov, čo popradský Lev v minulej sezóne. 

Výsledok - sobota:

Slovan Bratislava - Ak Bars Kazaň 3:2 po sam. nájazdoch (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 19. L. Hudáček (Bartovič, Sersen), 53. Bližňák (Sekera, Miklík), rozhodujúci sam. nájazd Vondrka - 37. Immonen (J. Medvedev, Obuchov), 45. Morozov (Kornejev)

Vylúčení: 7:8 na 2 min, navyše: 52. Jemelin na 10 min za napadnutie hlavy a krku, 63. Kornejev (obaja Kazaň) na 10 min za nešp. správanie, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Anisimov, Gusev - Streľcov, Tarasov (všetci Rus.), 10 055 divákov. 

Samostatné nájazdy: Darziňš gól - 0:1, Lipiansky gól - 1:1, Morozov nedal - 1:1, Miklík nedal - 1:1, Immonen nedal - 1:1, Vondrka gól - 2:1 

Zostavy:

Slovan: Janus - Ľ. Višňovský, Sigalet, Sekera, Sersen, J. Tabaček, Švarný - Miklík, Bližňák, Vondrka - Bartovič, Lipiansky, J. Hudáček - Kukumberg, Kytnár, Dravecký - Kudrna, A. Šťastný, Ölvecký - od 34. Preisinger

Kazaň: Barulin - I. Nikulin, Kornejev, Kuľaš, J. Medvedev, Panin, Jemelin, Zacharčuk - Morozov, N. Kapanen, Zaripov - Obuchov, Immonen, Pesonen - Petrov, Tereščenko, L. Darziňš - Golubov, Bodrov, Lukojanov 

Od úvodu sa hral kombinačný hokej. Obidva tímy čakali na chybu súpera a hra sa odvíjala väčšinou v strednom pásme či v bezpečnej vzdialenosti od oboch bránok. Kazaň potvrdzovala svoje kvality a s pribúdajúcim časom bola pred domácou bránkou nebezpečnejšia. Domáci hrozili predovšetkým strelami zo stredných vzdialeností. Brankári Janus a Barulin predviedli viacero dobrých zákrokov a boli oporami svojich mužstiev. V 19. min pri presilovke prenechal Bartovič za bránkou puk Hudáčkovi, ktorý z ostrého uhla otvoril skóre. 
V 25. min predviedol Barulin skvelý semafor po Višňovského delovke z pravého kruhu. Na opačnej strane zmaril Janus strelecké pokusy dobre postavených Zaripova a Nikulina. Gólman Slovana si pripísal dôležitý zákrok v 32. min, keď v oslabení zlikvidoval pravým betónom pokus o blafák osamoteného Darziňša. Slovan i Kazaň nevyužili viaceré presilovky, domáci sa trápili v koncovke. V 37. min vyrazil Janus strelu Obuchova pred seba a Immonen z dorážky vyrovnal. 
Začiatok tretej tretiny poznačili vylúčenia. Dve minúty sa hralo štyria proti štyrom a potom za technickú chybu striedačky Slovana získali hostia výhodu presilovky, ktorú v 45. min strelou z pravého kruhu popod Janusovu lapačku využil kapitán Morozov. Kazaň po góle kontrolovala hru a Slovan nepúšťala k zakončeniu. V 53. min skončil Sekerov presilovkový pokus od modrej čiary v sieti, keď ho pred bránkou ešte tečoval Bližňák. Hlavní arbitri gól uznali až po desaťminútovej konzultácii s videorozhodcom. Domáci mohli následne už niekoľkýkrát v zápase ďakovať brankárovi Janusovi, ktorý zlikvidoval tutovky Tereščenka, Petrova a Jemelina. V závere sa Slovan ubránil veľkému tlaku a v treťom súboji v Slovnaft aréne si vynútil predĺženie. V ňom si oba tímy vynútili dobré možnosti na rozhodnutie. Brankári však nepustili puk za svoj chrbát. Rozhodli až samostatné nájazdy, v ktorých boli úspešní domáci Lipiansky a Vondrka a hosťujúci Darziňš.

Hlasy:

Rostislav Čada (tréner Slovana): "Dobre sme vedeli, že po nepodarenom závere zápasu s Nižnekamskom nás čaká kvalitný súper, ktorý vyhral pred príchodom do Bratislavy v Moskve nad CSKA a navyše mal o deň viac oddychu ako my. Rýchlo sme sa dostali z negatívnej psychickej situácie. Od začiatku zápasu na nás nebolo vidieť hendikep piatkového súboja. Podali sme v obrane dobrý a disciplinovaný výkon, veľmi dobre podporovaný Jarom Janusom. Vyšli nám dve presilovky, v ktorých sme dali dva góly. To, čo sa nám nepodarilo včera v nájazdoch, kde sme boli nepresvedčiví, sme dnes opravili a zrealizovali oveľa lepšie."

Valerij Belov (tréner Kazane): "Pred dvoma dňami sme vyhrali v Moskve, ale nehrali sme tam tak dobre ako dnes. Musím domácim zablahoželať k víťazstvu."

Michal Vondrka (útočník Slovana): "O niečo podobné som sa pokúsil už v Kazani, tam mi to však brankár vykopol. Vedel som, že ide rýchlo dole a šmýka sa po ľade, hovoril mi to aj Paľo Rybár. Skúsil som to opäť a tentoraz sa mi to podarilo. Som rád, že som odčinil chybu z piatkového zápasu. Víťazstvo nás teší. Nohy boli pomerne dobré, veľkú únavu som necítil. Najhoršie to bolo v druhej tretine, v tretej sa to zlepšilo. Pomohla mi aj prestávka, keď sme čakali na rozhodnutie videorozhodcu. Mne osobne vyhovujú dva zápasy v priebehu dvoch dní."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok