Za vraždou Kuciaka bol úmysel zničiť Kočnera, prehovorila Zsuzsová na súde

TA3 TASR
24.5.2022 13:13

Motívom vraždy novinára Jána Kuciaka bol úmysel zničiť Mariana Kočnera. V utorok to pred senátom Špecializovaného trestného súdu zopakovala Alena Zsuzsová. Tá čelí spolu s Marianom Kočnerom obžalobe pre objednávku vraždy novinára a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

"Vražda Jána Kuciaka ublížila najviac osobe Mariana K. a nemal z nej absolútne žiadny osoh," vyhlásila Alena Zsuzsová. Tvrdí, že bolo všeobecne známe, že sa mal Marian Kočner Kuciakovi vyhrážať. Preto objednávateľ vraždy podľa jej slov vedel, že ak sa niečo Kuciakovi stane, prvým podozrivým bude práve on.

Potvrdila, že v minulosti požičala 20.000 eur Zoltánovi Andruskóovi, ktorý je v kauze už právoplatne odsúdený. Odmietla, že by si u neho niekedy mala objednať vraždu. "Andruskó si nikdy žiadnou vraždou svoju pôžičku u mňa neodpracoval. Úroky z nej mi platil až do dňa jeho zadržania," vyhlásila.

Splnomocnenci poškodených Kuciakovcov zdôraznili, že objektívne dôkazy, aj komunikácia medzi Alenou Zsuzsovou a Marianom Kočnerom sú v rozpore s týmito jej tvrdeniami. "Nie je zrejmé, aký motív by mal mať svedok Andruskó vypovedať nepravdu. A to od začiatku samotného trestného stíhania," dodal splnomocnenec Ján Dulovič.

Súd v kauze vraždy novinára a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej rozhoduje o vine Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej. ŠTS ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd SR vrátil vlani v máji prípad prvostupňovému súdu. Právoplatné sú v tejto kauze tri rozhodnutia. Miroslav Marček a Tomáš Szabó dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody. Andruskó 15 rokov nepodmienečne. Obžalobe čelia aj v kauze prípravy vrážd prokurátorov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok