Hroznový olej je zázrakom pre vlasy: Pritom vzniká z odpadu pri výrobe vína

TA3/zm
24.5.2022 16:00

Malý, ale podceňovaný zázrak na vlasy: To rozhodne platí o hroznovom oleji, ktorý sa už tisícky rokov vyrába z jadierok, ktoré zostanú zas po výrobe vína. Oplatí sa vyskúšať.

Hroznový olej je zázrakom pre vlasy: Pritom vzniká z odpadu pri výrobe vína
Profimedia

Olej z hroznových jadierok má všestranné využitie, podobne ako napríklad kokosový. Uplatní sa v kuchyni, ale je tiež súčasťou beauty procedúr.

Prírodné oleje na vlasy

Nedávna štúdia Princetonskej univerzity potvrdila, že rastlinné oleje, hroznový nevynímajúc, sú ideálnymi pomocníkmi pre naše vlasy. Konkrétne plnia funkciu kondicionérov, pretože rýchlo prenikajú do pokožky hlavy a neupchávajú vlasové folikuly. Najlepšou voľbou sú v tomto prípade tie za studená lisované, čo je aj prípad oleja z hroznových jadierok.

Na lupiny aj krepové vlasy

Olej z hroznových jadier efektívne rieši suchú pokožku vlasov, a teda odstraňuje aj tvorbu lupín, keďže je plný prospešných vitamínov skupiny E. Pridajte k tomu omega kyseliny a celkové zdravie, vzhľad a textúra vlasov sa vám razom zlepšia.

Platí to v prípade všetkých typov, no extra dobrý je tento konkrétny olej pre hrivu so sklonmi ku krepovateniu. Kyselina linolová, ako ďalšia zložka hroznového oleja, pôsobí ako ochranný film, a tak nemajú vlasy sklony k elektrizovaniu a krepovateniu. Tento olej teda skrotí všetky kučery.

Nemastí, ale leskne sa

Kto by nechcel mať krásne lesklú hrivu. Lesklá však nemá byť synonymom pre mastné vlasy. Hroznový olej to dokáže. Vstrebe sa veľmi dobre do vlasového vlákna, a tak neostáva koruna krásy mastná, ale „len“ lesklá. To platí nielen pre suché a vlnité hrivy, ale aj pre ostatné typy vlasov. Výsledok po aplikácii oleja je na dotyk hebkejšia a mäkšia koruna krásy.

Podporuje rast

A ešte jeden trik so zahriatym olejom. Keď je hroznový olej teplý, znásobia sa všetky živiny a flavonoidy potrebné pre vitalitu a stimuláciu rastu vlasov. V praxi masáž hlavy s teplým olejom z hroznových semienok stimuluje krvní obeh, čím sa posilňujú vlasové folikuly.   

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok