Súkromný investor chce v Snine vybudovať zimný štadión a krytú plaváreň

TASR
22.12.2012 09:58

Nový športový areál - pozostávajúci zo zimného štadióna a krytej plavárne - má záujem postaviť v budúcom roku na území mesta Snina súkromný investor. Samospráva mu plánuje pre realizáciu tohto investičného zámeru odpredať pozemok na Kukučínovej ulici za symbolické euro.

Súkromný investor chce v Snine vybudovať zimný štadión a krytú plaváreň
wikipedia.org

Ako TASR informovala prednostka Mestského úradu v Snine Jana Rosičová, uvedený investičný zámer schválili počas posledného rokovania mestského zastupiteľstva sninskí poslanci ako prípad hodný osobitného zreteľa. Mesto totiž krytou plavárňou ani zimným štadiónom v súčasnosti nedisponuje.

"Konečnú zmluvu o spolupráci so súkromnou spoločnosťou, keďže má predbežne záujem o to, aby mesto spolufinancovalo prevádzku nového športového areálu, ako aj odpredaj pozemku, kde by mal stáť, budú počas najbližších mestských zastupiteľstiev schvaľovať poslanci v samostatných bodoch," vysvetlila Rosičová s tým, že krytú plaváreň ako aj zimný štadión plánuje v Snine postaviť bratislavská spoločnosť Quintela, na vlastné náklady.

Podľa vyjadrení investora by mala výstavba nového športového areálu prebiehať približne 10 mesiacov. Rosičová predpokladá, že po schválení všetkých podmienok realizácie tohto projektového zámeru mestským zastupiteľstvom, vypracovaní projektovej dokumentácie a vydaní stavebného povolenia, by mohla výstavba športoviska odštartovať už v jari budúceho roka.


Od existencie uvedeného športoviska si radnica sľubuje pozitívny dopad na hospodárstvo mesta, cestovný ruch, ale aj zdravie či demografický vývoj miestneho obyvateľstva. Samospráva privítala spomínaný projekt o to viac, že v súčasnosti nedisponuje dostatkom vlastných zdrojov na výstavbu krytej plavárne či zimného štadióna.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok