NBA: Warriors sú krok od finále play offs, Dončičova štyridsiatka nestačila na výhru

TA3 TASR
23.5.2022 12:36

Basketbalisti Golden State Warriors sú už iba krok od postupu do finále play off NBA. V noci na pondelok zvíťazili v treťom stretnutí finále Západnej konferencie na palubovke Dallasu Mavericks 109:100 a v sérii vedú už 3:0 na zápasy.

Warriors potiahla najmä dvojica Stephen Curry a Andrew Wiggins. Curry sa na triumfe podieľal 31 bodmi a 11 asistenciami, Wiggins zaznamenal 27 bodov a 11 doskokov. Dallasu nepomohol ani ďalší excelentný výkon Luku Dončiča, ktorý sa blysol 40 bodmi a 11 doskokmi. V play off zažil už ôsmy duel so ziskom aspoň 40 bodov. Zápas sa naopak vôbec nevydaril Reggiemu Bullockovi, ktorý netrafil ani jednu z desiatich striel, čo sa mu vo vyraďovačke stalo prvýkrát od roku 2018. Žiadny klub v 75-ročnej histórii NBA ešte neotočil sériu z 0:3.

Hráči Golden State sú blízko k šiestej účasti vo finále play off od roku 2015. O svojom triumfe rozhodli v tretej štvrtine, keď odskočili Dallasu na rozdiel 10 bodov. Wiggins sa okrem nového osobného bodového rekordu v play off zaskvel aj ukážkovým smečom cez Dončiča. "Nebudem klamať - ten smeč bol ohromujúci. Keď som po stretnutí videl videozáznam, tak som musel uznať, že bol famózny," citovala Dončiča agentúra AP.

Warriors môžu o postupe rozhodnúť v noci na stredu, keď je na programe štvrtý zápas opäť na palubovke Dallasu. Naposledy si zahrali o titul v roku 2019, keď vo finále podľahli Torontu. "Páči sa mi, v akej sme pozícii. Som veľmi spokojný s tým, aký výkon dnes môj tím podal a akým spôsobom sa dopracoval k víťazstvu. Cítili sme, že ho musíme strhnúť na našu stranu. Keď sa dostanete do vedenia 2:0 v sérii, musíte túto výhodu využiť," zdôraznil tréner Warriors Steve Kerr.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok