NHL: Černák skóroval a pomohol k víťazstvu Tampy, ktorá je krok od postupu

TA3 TASR
23.5.2022 07:32

Slovenský hokejový obranca Erik Černák pomohol v nedeľu svojím gólom k víťazstvu Tampy Bay nad Floridou 5:1 v treťom stretnutí 2. kola play off NHL. Dvojnásobný obhajca Stanleyho pohára vedie v sérii už 3:0 na zápasy a je krok od postupu do finále Východnej konferencie.

NHL: Černák skóroval a pomohol k víťazstvu Tampy, ktorá je krok od postupu
TASR/AP

Černák dosiahol svoj prvý gól a prvý bod v tohtoročných vyraďovacích bojoch. V 23. minúte za stavu 1:1 ho našiel Ondřej Palát prihrávkou, ktorú ešte tečoval Ross Colton, a 24-ročný zadák z priestoru kruhu na vhadzovanie výstavne trafil do ľavého horného rohu bránky Panthers. Jeho presný zásah mal napokon prívlastok víťazný. Dvoma gólmi sa na triumfe podieľal kapitán "bleskov" Steven Stamkos, Nikita Kučerov dosiahol gól a tri asistencie. Jediný gól hostí dal Sam Reinhart.

V druhom semifinále Východnej konferencie domáci NY Rangers zdolali Carolinu 3:1 a znížili stav série na 1:2. Mika Zibanejad prispel k triumfu "jazdcov" gólom a asistenciou.

Edmonton si v treťom súboji poradil v noci na pondelok doma s Calgary 4:1 a v semifinále Západnej konferencie sa ujal vedenia 2:1. Hlavnou postavou zápasu bol Evander Kane, ktorý sa pod výhru Oilers podpísal tromi gólmi. Na čistý hetrik mu stačilo šesť minút v druhej tretine. Leon Draisaitl asistoval pri všetkých štyroch góloch "olejárov", so štyrmi asistenciami v jednej tretine stanovil nový rekord v play off. Kapitán Connor McDavid nazbieral tri asistencie a upevnil si post najproduktívnejšieho hráča vyraďovačky. Slovenský útočník Adam Ružička opäť nedostal šancu v zostave Flames.

2. kolo play off NHL - 3. zápasy:
semifinále Východnej konferencie:
Tampa Bay - Florida 5:1 /ČERNÁK za domácich 1+0/
/stav série: 3:0/


     
New York Rangers - Carolina 3:1
/stav série: 2:1/

semifinále Západnej konferencie:
Edmonton - Calgary 4:1
/stav série: 2:1/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok