Toyota Supra s manuálnou prevodovkou spoznala slovenské ceny

TA3/SZ
23.5.2022 11:00

Puristická verzia modelu Supra so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou sa na trh dostala len pár týždňov späť. Aktuálne však už poznáme jej slovenskú cenu. Na akej sume začína základná cenníková cena?

Toyota Supra s manuálnou prevodovkou spoznala slovenské ceny
Toyota

Toyota od začiatku predaja novej Supry nemala v ponuke verziu, ktorá by uspokojila pravých nadšencov vyhľadávajúcich výkonné autá spojené s manuálnou prevodovkou. Značka sa tak rozhodla splniť želania zákazníkov a vyvinula manuálnu šesťstupňovú prevodovku pre model Supra.

Aktuálne v ponuke nájdeme šesťvalcový variant spriahnutý s manuálom posielajúci výkon výhradne na zadnú nápravu. Takýto variant si Toyota na slovenskom trhu cení na 67390 eur, čo je totožná cenovka s verziou vybavenou automatickou prevodovkou. Závisí tak len a len na preferenciách zákazníka, ktorý sa v tomto ohľade nemusí rozohodovať podľa ceny.

Toyota Toyota

Nová Toyota Supra vznikala v spolupráci s BMW. Táto kooperácia mala za výsledok Toyotu Supru ako coupé a BMW Z4 ako cabrio. Z4 však voľbu manuálnej prevodovky neponúka, a ani sa s ňou nepočíta. Nová prevodovka pochádza od firmy ZF a s menšími modifikáciami by sme ju našli napríklad aj v novom BMW M3 a M4. Exemplár použitý v Supre je vybavený kratším stálym prevodom, čo má pozitívny vplyv na dynamiku. Konkrétne dynamické údaje a hodnoty zrýchlení s manuálnou prevodovkou značka doposiaľ nezverejnila.

Toyota Toyota

Novinku na prvý pohľad na ceste odhalíte najmä vďaka červenému nápisu Supra na veku batožinového priestoru. Z pohľadu vodiča však budete cítiť hmotnostnú úsporu takmer 22 kilogramov v porovnaní s verziou vybavenou automatom. Ak ste teda pravý fanúšik značky a vyznávate manuálnu prevodovku, tak najnovší počin bude pre vás tým pravým.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok