Po čom muži túžia online i reálne? Submisívna partnerka už nie je prototypom ideálu

TA3/zm
23.5.2022 08:00

Muž vládnuci pevnou rukou a poslušná žena, ktorá doma čaká s večerou. Takto vyzeral kedysi, a veľmi dlho, ideál harmonického vzťahu. Emancipácia však úraduje už niekoľko rokov a vedci potvrdili, že submisívna partnerka už ani zďaleka nie je taká príťažlivá.

Po čom muži túžia online i reálne? Submisívna partnerka už nie je prototypom ideálu
Pexels

Priebojnosť a samostatnosť pôsobí na mužov ako afrodiziakum, dokazuje aktuálny výskum Queenslandskej univerzity. Odborníci z Austrálie preskúmali tisícky profilov na internetových zoznamkách, a tak prišli na to, čo muži na ženách hľadajú v online priestore, ale aj reálnom živote. Táto veľmi veľká vzorka nedovoľuje príliš prieskum spochybniť.

Zoznam vlastností ideálnej ženy

V profiloch mužov, ktorí si hľadajú spriaznenú dušu sa objavovali neustále tie isté slová, ktoré pomenovávali vlastnosti ideálnej partnerky. Ako kritéria sa opakovalo sebavedomie, ambicióznosť a inteligencia. Čiže všetko, čo je na míle vzdialené od domácej „puťky“.

Skrývanie žien

Naopak, vedci skúmali aj správanie žien a ukázalo sa, že o tomto fakte stále netušíme. Vraj je medzi nami ešte vždy množstvo žien, ktoré sa snažia pred mužmi skrývať svoju kariéru, dobrý príjem alebo vzdelanie zo strachu, že by im chlap zdrhol, pretože sú skrátka lepšie. Vedúci výskumu Matthew Hornsey tvrdí, že práve to je dôvod krachovania množstva vzťahov.

Moderní muži chcú silnú ženu, silné ženy však predstierajú slabosť. Jednak vzťah nemôže vyjsť, pokiaľ v ňom je pretvárka, druhý dôvod partnerských problémov je, že ženy nenaplnia mužské očakávania. Možno by však bolo zaujímavé urobiť aj výskum o ženských očakávaniach, pretože je možné, že práve silné ženy nechcú slabých mužov...

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok