Lekár slovenskej hokejovej výpravy sa predstavil v úlohe schopného kanoniera. Vyhral aj stávku so Sýkorom

TA3 TASR
21.5.2022 11:54

Lekár slovenskej hokejovej výpravy Pavol Lauko sa na rannom rozkorčuľovaní pred sobotným zápasom proti Taliansku predstavil v úlohe schopného kanoniera. V tréningovej hale v Helsinkách triafal puky do siete s veľkým prehľadom a v závere ukázal aj skúsenosti, keď vyhral stávku s Adamom Sýkorom o to, kto pozbiera puky.

Lekár slovenskej hokejovej výpravy sa predstavil v úlohe schopného kanoniera. Vyhral aj stávku so Sýkorom
TASR/Martin Baumann

Na ľade bolo vidieť, že Lauko nestál na korčuliach po prvý raz. "Hral som do 16 rokov hokej, potom som sa vybral inou cestou a teraz chodím len na partičky. Je to pre mňa príjemný relax," povedal lekár pre TASR. Hokejku si požičal od obrancu Michala Ivana, slovenský hokejista sa o ňu nebál: "Povedal mi, že si môžem robiť, čo chcem. Vyhovuje mi jeho zahnutie a jej výška."

Umenie lekára sledovalo na ľade len šesť hráčov, recept na strieľanie gólov však hráčom nebude dávať: "Naopak, ja sa mám od nich čo učiť. Myslím si, že chalani dobre vedia, čo a ako majú robiť." V závere tréningu si Lauko strihol s útočníkom Sýkorom o to, kto pozbiera puky. V tejto konfrontácii zvíťazili skúsenosti: "Vždy sa s mladými hráčmi ´hecujeme´. Strihli sme si, Adam prehral, ale bral to s humorom," uzavrel Lauko pre TASR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok