Poslanci z hnutia Republika nepodporia Matovičove opatrenia. Nazvali ich zbúchanými

TA3 TASR
20.5.2022 20:30

Nezaradení poslanci Národnej rady SR z hnutia Republika nepodporia návrh prorodinných opatrení z dielne ministra financií Igora Matoviča. Návrh podľa nich nie je systémovým riešením ani adresný, diskriminuje niektoré skupiny obyvateľov a bude mať negatívny dosah na fungovanie samospráv. K rovnakému kroku vyzvali aj opozičných poslancov. Informoval o tom hovorca hnutia Ondrej Ďurica.

Protest hnutie republika
TA3 / David Duducz

"Nie, nepodporíme Matovičove narýchlo zbúchané zákony v parlamente. Vláda dáva ľuďom len omrvinky. Málo a neskoro. A aj tie omrvinky sú len neistým prísľubom v budúcnosti," odkázal predseda hnutia Milan Uhrík.

Poznamenal, že tzv. vládny návrh pomoci rodinám bude znamenať stovky nových úradníkov a milióny na nové IT systémy, rodinám však prakticky nepomôže. Hnutie sa podľa neho pomoci rodinám nebráni, volá však po skutočnej pomoci, ktorá pomôže vyriešiť ich problémy.  

Navrhovaný protiinflačný balík kritizujú samosprávy, ale aj koaličná SaS. Združenie miest a obcí Slovenska vstúpilo v súvislosti s návrhmi z dielne rezortu financií od 19. mája do štrajkovej pohotovosti. Únia miest Slovenska sa chce v čo najkratšom čase stretnúť s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok