Zoroslav Kollár uzavrel dohodu o vine a treste. Musí ju však ešte schváliť súd

TA3 tvnoviny.sk
18.5.2022 12:17

Konkurzný právnik Zoroslav Kollár uzavrel s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) dohodu o vine a treste v prípade korupčných káuz exšéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského a bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa.

Zoroslav Kollár čelí obvineniu z toho, že poskytol bývalému riaditeľovi Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimírovi Pčolinskému a exnámestníkovi SIS úplatok, aby ho nesledovali. Bývalý šéf SIS prijatie úplatku odmieta. V ďalšej korupčnej kauze mal Zoroslav Kollár spolu s podnikateľom Tomášom R. podplácať bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M. v prípade ilegálnej výroby cigariet. Zoroslav Kollár je okrem toho obvinený aj v rámci akcie Víchrica, ktorá sa týka korupcie na súdoch.

"K podmienkam dohody sa v týchto chvíľach vyjadrovať nebudem," povedal s tým, že dohodu bližšie okomentuje až po rozhodnutí súdu. Návrhom na schválenie dohody sa má 27. mája zaoberať Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok