Paška: Smer nemá záujem o post šéfa NKÚ, ÚPN je iná vec

TASR
21.12.2012 08:42

Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) dostane určite opozícia. Smer-SD totiž nemá o post šéfa NKÚ záujem. V rozhovore pre TASR to povedal predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer-SD).

Paška: Smer nemá záujem o post šéfa NKÚ, ÚPN je iná vec
SITA

"Určite to bude kandidát opozície. Smer nemá ambíciu o post šéfa NKÚ, čaká na skutočného kandidáta, na ktorom sa zhodnú všetky opozičné strany," uviedol Paška. Opozícia doteraz navrhla dvoch kandidátov, ani Kamil Krnáč, ani Vladimír Klimeš neuspeli. Bez hlasov Smeru-SD nemá opozičný kandidát šancu na úspech.

Rovnako je to v prípade šéfa Správnej rady Ústavu pamäti národa (ÚPN). V minulej voľbe kandidovali iba opoziční nominanti, neúspešne. Bez Smeru-SD nemajú šancu. O post majú záujem aj sociálni demokrati. "Nebude to priamo stranícky kandidát," povedal Paška o budúcom nominantovi na šéfa ÚPN.

Podľa šéfa parlamentu by mal funkciu šéfa ÚPN zastávať človek, ktorý musí niečo vedieť nielen o histórii. "Sú tam aj veľmi citlivé akty s dôvernými tajnými materiálmi, archívmi. Ten človek by mal mať primárnu skúsenosť," uviedol Paška. Na otázku TASR, či neúspešný opozičný kandidát na šéfa ÚPN František Mikloško túto podmienku nespĺňal, odpovedal, že voľby ukázali, že nie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok