Spoznajte kozmetické triky ikonickej Audrey Hepburn a skúste ich na vlastnej koži

TA3/zm
18.5.2022 08:00

Krása a šarm Audrey Hepburn pretrvávajú dodnes. Ak obdivujete mladistvý štýl tejto ikony, potom skúste niektorý z jej kozmetických trikov.

Spoznajte kozmetické triky ikonickej Audrey Hepburn a skúste ich na vlastnej koži
Profimedia

Vo svojej dobe bola Audrey Hepburn stelesnením krásy. A dodnes je jej štýl veľmi nadčasový, takže dokáže inšpirovať ženy aj niekoľko rokov po smrti. Odhaľte jej kozmetické triky, vďaka ktorým môžete mať aj vy krásne husté riasy či srdiečkové pery.

Oddelené riasy

Myslíte si, že sa ikonická herečka narodila s dokonalými riasami? Veru nie. Audrey Hepburn používala pomerne nebezpečný trik, ktorý sa dá ale vylepšiť a aplikovať na modernú dobu. Kráska si namaľovala riasy v niekoľkých vrstvách, medzi každou počkala pár minút, aby špirála zaschla. A čas si krátila tým, že pekne mihalnicu po mihalnici ich oddeľovala špendlíkom. Nuž, toto neodporúčame, ale vrstvenie maskary určite áno. Vďaka tomu budete mať zmyselný, hlboký pohľad.

Pre efekt oddelených rias pomôže aj to, ak budete pred klasickou špirálou používať bezfarebnú.

Prirodzené obočie

Boli časy, kedy sa namiesto obočia nosila tenký vytrhaná čiarka, našťastie, to je preč. Opäť ide trend prirodzenosti a krásne husté obočie mala aj Audrey Hepburn. Ak vám také nenarástlo, nezúfajte. Priznajte svoj prirodzený tvar a objem, o to šlo aj ikonickej herečke.

Opticky vám tiež pomôže, ak popod obočie nanesiete rozjasňovač, ktorý pohľad otvorí. Samozrejmosťou je, že by ste si chĺpky pri upravovaní tvaru nemali nikdy trhať zo spodnej línie, ale maximálne z vrchnej a v strede.    

Srdiečkové pery

Aj za čias Audrey existovali kontúrovacie ceruzky. Herečka ich používala tak, že celé pery obkreslila podľa ich prirodzenej línie, okrem typického srdiečka v strede hornej pery. Na tomto mieste zašla jemne pod prirodzený tvar, aby vytvorila práve efekt dvoch vlniek.

Okrem techniky líčenia sa Audrey Hepburn špecializovala ešte na jedno. Rúž zásadne ladila s oblečením. Teda nie s nechtami alebo kabelkou, ako iné ženy. A ak náhodou nebola oblečená v tónoch, ktoré by sa dali naniesť na pery, tak pravidlo zladenia prechádzalo na topánky. Vďaka tomu, okrem iného, oživila aj tmavšie outfity.       

Nájdite si svoju vôňu

Pre Audrey Hepburn bol navrhnutý konkrétny parfum, ktorého sa roky držala. Vy zrejme nebudete mať to šťastie, že by vám niekto navrhol vlastnú vôňu, ale nájsť si takú, ktorá vám sedí a definuje vás, to zas taký problém nebude. Keď si nájdete voňavku a budete ju používať neustále, stane sa aj parfum niečím, čo vás charakterizuje.

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok