Niektorí politici reagujú pozitívne na zadržanie Harabina. Fico hovorí o výsmechu

TA3 TASR
16.5.2022 17:49

Poslanci národnej rady Andrej Stančík a Kristián Čekovský vnímajú zadržanie bývalého ministra spravodlivosti Štefana Harabina za dobrý signál pre slušných občanov. Líder Smeru-SD Robert Fico hovorí v tejto súvislosti o dôkaze "totálnej straty súdnosti Národnej kriminálnej agentúry pod priamym riadením Matoviča a Mikulca".

Harabin štefan 1140 px (SITA/Diana Černáková)
SITA/Diana Černáková

"Vidíme, že aktívne bojovať proti zlu, má zmysel. Obvinenie Štefana Harabina je súčasne signálom, že nikto na Slovensku nie je nedotknuteľný," uviedol Čekovský. Stančík dodal, že činy a vyjadrenia Harabina zapadajú do schémy ruskej hybridnej vojny, ktorú vedie proti Európe a aj proti Slovensku. Poslanci pripomenuli, že na Harabina a ďalších podali trestné oznámenie v súvislosti so schvaľovaním útoku Ruska na Ukrajinu, či pre podnecovanie nenávisti na základe príslušnosti k národnosti alebo rase.

Trestné oznámenie na Harabina podal aj podpredseda Za ľudí Juraj Šeliga, rovnako v súvislosti s jeho výrokmi o vojne na Ukrajine. Šeliga je rád, že NAKA si robí svoju prácu a vyšetruje. "A že Harabina je za čo, o tom niet pochýb. Harabin nemá zábrany a neštíti sa ničoho, no my ľuďom, ako je Harabin, nesmieme ustupovať. Verím, že polícia a prokuratúra Harabina postaví pred spravodlivý a nezávislý súd," uviedol.

"Štefan Harabin má tvrdý jazyk, s ktorým sa nie vždy dá súhlasiť. Ale obmedzovať takýchto významných právnikov, ktorým Kolíková nesiaha ani po členky, na slobode za ústne prejavy, je výsmechom," uviedol Fico. Podotkol, že ak má polícia voľné ruky, mala by stíhať aj prezidentku Zuzanu Čaputovú. Tá podľa Smeru-SD podporuje fašizmus. Fico podotkol, že prezidentka dala vysoké štátne vyznamenania osobám, ktoré priamo podporovali fašizmus a udávali nacistom odporcov fašizmu.

NAKA zadržala bývalého predsedu Najvyššieho súdu SR a exministra spravodlivosti Štefana Harabina. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu schvaľovania trestného činu a extrémistického trestného činu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok