Mondi Group investuje v závode v Ružomberku 128 miliónov

SITA
20.12.2012 20:10

Skupina Mondi ohlásila plány na investíciu vo výške 128 mil. eur do projektov zelenej energie vo svojom ružomberskom závode, Mondi SCP. Pre agentúru SITA to potvrdil hovorca Mondi Ľubomír Čech.

Mondi Group investuje v závode v Ružomberku 128 miliónov
TA3

"Táto investícia zahŕňa nový regeneračný kotol na zvýšenie výroby celulózy, zníženie dopadu na životné prostredie a zlepšenie celkovej nákladovosti. Projekty obsiahnu zlepšenia v regenerácii chemikálií, zelenej energie a výrobe tepla počas procesu celulózy," uviedol.

"Naším cieľom je zvýšiť výrobu celulózy, vyrobiť viac zelenej energie a ďalej znížiť objem oxidu uhličitého. Teší nás, že slovenská vláda podporila našu dlhodobú prítomnosť v krajine, čo zohralo v našom rozhodovacom procese dôležitú úlohu," konštatoval Peter J. Oswald, výkonný riaditeľ divízie Europe a International v Mondi.

Nový regeneračný kotol postavia za dva roky, s očakávaným nábehom koncom roka 2014. "Mondi počas ostatných desiatich rokov zainvestoval do podniku vyše 350 miliónov eur, aby podporil inovatívnu výrobu a prevádzkové zlepšenia," povedal Peter Orisich, výkonný riaditeľ obchodnej divízie Uncoated Fine Paper v Mondi.

Mondi SCP je najväčším integrovaným podnikom vyrábajúcim celulózu a papier na Slovensku. Objem výroby prevyšuje 500-tisíc ton celulózy a 535-tisíc ton nenatieraného bezdrevného papiera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok