Väčšina Poliakov podporuje sankcie na dovoz ruskej ropy, plynu a uhlia, ukázal prieskum

TA3 TASR
15.5.2022 12:21

Až 73 Poliakov podporuje sankcie na dovoz ruskej ropy, plynu a uhlia v reakcii na vojenskú agresiu voči Ukrajine, vyplýva z výsledkov prieskumu zrealizovaného pre poľský denník Rzeczpospolita.

Rusko malo otvoriť humanitárne koridory
TASR/AP

Podľa prieskumu sa proti sankciám vyslovilo len 11,7 percenta respondentov, kým 15,3 percenta nevyjadrilo v tejto otázke svoj názor. Prieskum sa uskutočnil na vzorke 800 dospelých respondentov v čase od 10. do 11. mája.

Poľsko oficiálne podporuje výzvu Ukrajiny pre Západ, aby uvalil totálne embargo na ruský dovoz energie. Kyjev tvrdí, že Moskva využíva zisk z predaja ropy, plynu a uhlia na financovanie vojny na Ukrajine.
     

Európska únia debatuje o šiestom balíku sankcií voči Rusku, ktorý zahŕňa aj embargo na ruskú ropu. Od 24. februára, keď sa začala ruská invázia na Ukrajinu, prekročilo poľsko-ukrajinské hranice 3,38 milióna ľudí, uviedla na sociálnej sieti Twitter v nedeľu poľská pohraničná stráž. V sobotu prišlo z Ukrajiny do Poľska dovedna 22.900 ľudí, kým za uplynulých 24 hodín z Poľska na Ukrajinu odišlo 31.500 osôb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok