Fico v TA3 nešetril kritikou: Máme slabého premiéra, Sulík je hanbou. Kollár verí, že koalícia vydrží

TA3
15.5.2022 12:19

Šéf Smeru-SD Robert Fico v relácii V politike opäť nešetril kritikou na predstaviteľov vlády i prezidentku Zuzanu Čaputovú. Apeloval na sociálnu pomoc ľuďom proti zdražovaniu. V dueli sa stretol s predsedom parlamentu a lídrom strany Sme rodina Borisom Kollárom. Ten verí, že koalícia aj napriek nezhodám vydrží a že sa im podarí presadiť aj sociálne opatrenia.

Kaliňák, Hatráková i Tabák

"Nikdy v histórii Slovenska nebolo trestné právo tak zneužívané proti opozícii," uviedol Robert Fico v TA3. Najvyšší súd podľa neho nenašiel ani jeden dôvod na väzbu Roberta Kaliňáka. "Špecializovaný trestný súd a Lipšicova banda to urobili tak, aby ho zavreli," dodal.

Boris Kollár odsúdil "hejterskú kampaň" voči poslankyniam Hatrákovej a Tabák za to, že nezahlasovali za vydanie Fica na väzobné stíhanie. Považuje to za nekorektné aj zo strany Igora Matoviča. Hatrákovej sa zastal, je to podľa neho "slušný človek". "Keby mali záujem prísť do nášho klubu, dvere majú otvorené, bolo by zlé, keby prešli na stranu opozície," reagoval na to, či by Hatrákovú a Tabák prijali do poslaneckého klubu Sme rodina.

Fico verí, že vyhrá voľby

Fico kritizoval celú kauzu okolo jeho osoby. "Je to politická likvidácia opozície," uviedol s tým, že na tlačových konferenciách bude ešte tvrdší a pôjde aj do tvrdej opozičnej politiky, avizoval aj verejné zhromaždenia. "Chceme vyhrať a vyhráme parlamentné voľby. Touto nespravodlivosťou mi nabili baterky" dodal.

Kollár na to reagoval s tým, že mu bude "držať palce, aby to nevyhrali". Aj v koalícii sú však vzťahy napäté, Kollár ale verí tomu, že do konca volebného obdobia vydrží. Dohodnú sa však na balíku pomoci sociálne slabým? "Ceny potravín a energií budú stúpať, ak vláda neprijme opatrenia, ktoré budú tlmiť tieto nárasty, vznikne veľký problém v spoločnosti. Môže to vybuchnúť do masových protestov. Mrzí ma, že máme stranu SaS, ktorá nemá sociálne cítenie," uviedol Kollár. 

Fico reagoval s tým, že Richard Sulík je hanbou a premiér Eduard Heger ho mal dávno vyhodiť z vlády, aj toho však Fico nazval "slabým". "Hľadajme peniaze tam, kde sú a musíme ich dať rýchlo. Prečo okamžite nezavedieme bankový odvod? Prečo nezdaníme firmy s obrovskými ziskami? Čo ponúka Matovič? Samosprávam teraz peniaze brať nemôžeme," reagoval Fico na aktuálne dianie okolo sociálnej pomoci.

Celú reláciu V politike si môžete pozrieť aj tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok