NHL: Hokejisti Tampy Bay v zostave s Černákom postúpili do 2. kola play off

TA3 TASR
15.5.2022 08:37

Hokejisti Tampy Bay v zostave so slovenským obrancom Erikom Černákom postúpili do 2. kola play off NHL. V rozhodujúcom siedmom súboji štvrťfinále Východnej konferencie zvíťazil dvojnásobný obhajca Stanleyho pohára na ľade Toronta 2:1 a v sérii vyhral 4:3.

NHL: Hokejisti Tampy Bay v zostave s Černákom postúpili do 2. kola play off
TASR/AP

Černák odohral vyše 26 minút, počas ktorých si pripísal jeden mínusový bod a rozdal päť hitov. Na starosti mal najmä stráženie hviezdneho domáceho Austona Matthewsa. Postup "bleskov" zariadil dvoma gólmi Nick Paul. Toronto sa opäť nedostalo cez 1. kolo nadstavby, naposledy sa mu to podarilo v roku 2004. Lightning sa v semifinále konferencie stretnú s víťazom Prezidentskej trofeje Floridou.

Do 2. kola postúpila aj Carolina, ktorá doma zdolala Boston 3:2 aj vďaka dvom gólom Maxa Domiho. Brankár Antti Raanta potiahol Hurricanes 27 úspešnými zákrokmi. V nasledujúcom kole sa Carolina stretne s postupujúcim z dvojice New York Rangers - Pittsburgh Penguins.

Klubová sezóna sa skončila pre hráčov Los Angeles Kings, ktorí v rozhodujúcom siedmom zápase štvrťfinálovej série Západnej konferencie prehrali v Edmontone 0:2. Oilers dostal do vedenia Cody Ceci v druhej tretine a v tretej spečatil postup domácich Connor McDavid.

1. kolo play off NHL
štvrťfinále Východnej konferencie - 7. zápasy:
Carolina - Boston 3:2 /konečný stav série: 4:3, do 2. kola postúpila Carolina/

Toronto - Tampa Bay 1:2 /konečný stav série 3:4, do 2. kola postúpila Tampa Bay/

štvrťfinále Západnej konferencie - 7. zápas:
Edmonton - Los Angeles 2:0 /konečný stav série 4:3, do 2. kola postúpil Edmonton/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok