Nové BMW iX1 prechádza záverečným testovaním

TA3/SZ
14.5.2022 11:00

Nová generácia modelu X1 bude v ponuke dostupná aj ako elektromobil iX1. Vybavená bude piatou generáciou pohonu eDrive, ktorého záverečné testy prebiehajú v mrazivých podmienkach

Nové BMW iX1 prechádza záverečným testovaním
BMW

BMW už čoskoro oficiálne predstaví tretiu generáciu úspešného crossoveru X1. Prinesie so sebou aj možnosť voľby plne elektrického pohonu, ktorého záverečné testy aktuálne prebiehajú v zimnom testovacom centre BMW Group na severe Švédska.

Elektrická iX1 sa tak pripojila k testovaniu konvenčných a plug-in hybridných verzii, ktoré sú v týchto podmienkach rovnako podrobne preverované. Vývojári tu vykonávajú aplikačné testy pohonného ústrojenstva a podvozkových súčastí. iX1 sa tak aktuálne nachádza v poslednej fáze vývoja, po ktorej nasleduje už sériová produkcia.

BMW BMW

Mrazivé podmienky dokážu dokonalo preveriť vlastnosti elektrického pohonu a jeho súčastí, akými sú napríklad elektromotory, pohon oboch náprav, nabíjaciu technológiu či vysokonapäťový akumulátor. Spomínaná piata generácia elektrického pohonu eDrive využíva najaktuálnejšiu technológiu batériových článkov a tepelného manažmentu akumulátoru, ktorý zabezpečuje krátky čas nabíjania a dlhý dojazd aj v nepriaznivých, mrazivých podmienkach.

BMW BMW

Novinka bude vybavená dvojicou elektromotorov, z ktorých každý bude mať na starosti pohon jednej nápravy. Náhon na všetky štyri kolesá bude v akomkoľvek teréne zabezpečovať efektívny a presvedčivý postup vpred. Inžinieri na zasnežených cestách a zamrznutých jazerách taktiež zdokonaľujú súhru jednotlivých motorov a elektrických komponentov. Dolaďované sú aj elektronické systémy a pohon oboch náprav v kombinácii so zavesením kolies.

BMW BMW

iX1 bude oficiálne predstavená ihneď po uvedení štandardnej X1, ktorej premiéra je naplánovaná na jeseň roku 2022. Zaujímavostou je, že elektrický variant bude montovaný na rovnakej výrobnej linke, ako spaľovacie a plug-in hybridné verzie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok