NHL: Florida vyradila Fehérváryho Washington, Dallas i Rangers sa udržali v hre

TA3 TASR
14.5.2022 08:10

Hokejisti Floridy postúpili prvýkrát od roku 1996 do 2. kola play off. V noci na sobotu zvíťazili na ľade Washingtonu 4:3 po predĺžení v 6. súboji štvrťfinále play off Východnej konferencie a v sérii uspeli 4:2 na zápasy. Víťazný gól v extračase dal v 63. minúte Carter Verhaeghe.

NHL: Florida vyradila Fehérváryho Washington, Dallas i Rangers sa udržali v hre
AP Photo/Alex Brandon

Klubová sezóna sa tak skončila pre slovenského obrancu Capitals Martina Fehérváryho, ktorý sa stal voľným pre potreby reprezentácie na MS vo Fínsku. Dvadsaťdvaročný zadák odohral takmer 21 minút, do štatistík si zapísal až tri mínusové body, sedem hitov a dve zblokované strely. Víťaz základnej časti a držiteľ Prezidentskej trofeje sa v 2. kole stretne s postupujúcim z dvojice Tampa Bay - Toronto (3:3 na zápasy).

Dallas v zostave aj so slovenským útočníkom Mariánom Studeničom zdolal doma Calgary 4:2 a udržal sa v hre, keď sériu vyrovnal na 3:3 na zápasy. Studenič odohral  8:43 min a zapísal si dve trestné minúty. V drese Stars nehral Studeničov krajan Andrej Sekera, v drese hostí sa nepredstavil útočník Adam Ružička.

Hrozbu konca opäť odvrátili hráči New York Rangers, ktorí vyhrali v Pittsburghu 5:3 a sériu vyrovnali na 3:3. Jazdcov k triumfu potiahol švédsky útočník Mika Zibanejad, ktorý zaznamenal dva góly a dve asistencie.

1. kolo play off NHL
štvrťfinále Východnej konferencie - 6. zápasy:
Pittsburgh - New York Rangers 3:5 /stav série: 3:3/

Washington - Florida 3:4 pp /konečný stav série: 2:4, do 2. kola postúpila Florida/

štvrťfinále Západnej konferencie - 6. zápas:
Dallas - Calgary 4:2 /stav série: 3:3/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok