Triky vizážistiek: Odstráňte tieto kozmetické zlozvyky a nebudú vám tipovať váš vek

TA3/zm
12.5.2022 08:00

Niečo treba zvoliť bledšie, iné tmavšie. Trikov, ako si pomocou mejkapu ubrať vek, je množstvo. A toto sú základné z nich, ktoré by ste mali ovládať.

Triky vizážistiek: Odstráňte tieto kozmetické zlozvyky a nebudú vám tipovať váš vek
Pexels

Chcete aj v zrelom veku vyzerať mlado a sviežo? Pomôže vám vhodný mejkap. Konkrétne odtiene, ktoré si vyberiete. Tvár v určitom veku totiž potrebuje niekde zosvetliť a inde na farbe pridať, aby vyzerala stále šťavnato.

Mejkap, korektor, púder

Základom líčenia je mejkap a s pribúdajúcim vekom vám nepomôže mať ho veľa, hoci už je čo maskovať. S množstvom to nepreháňajte, zbytočne by sa farba usádzala vo vráskach. Dbajte na to, aby bola konzistencia jemná a tekutá, ale ešte viac sa sústreďte na odtieňň. Príliš bledý z vás urobí, s prepáčením, mŕtvolu, príliš tmavý zas vysolárkovanú obstarožnú pani. Vhodnú farbu mejkapu zistíte nanesením na  sánku, čiže na hranu tváre, kde láme tvár s krkom. Vyberte čo najpodobnejší odtieň, len s jemným krytím.

Podobné pravidlá platia aj pri výbere korektora či púdru. Korektor by mal byť o odtieň bledší ako mejkap, nie naopak. Možno vás láka tmavší, aby niečo zakryl, no potom by ho mejkap zas neprekryl. Navyše, korektorom nemaskuje len nedokonalosti, ale pridávate do tváre aj jas.

Púder nestojí a nepadá na odtieni, ale skôr na množstve. Nepotrebujete, aby sa vám po pár hodinách od nalíčenia usadil vo vráskach a zas upozornil na vek.

Oči a pery

Ale návrat k odtieňom. Na tých veľmi záleží pri výbere líčidiel na oči a pery. V prvom rade, špirálu obmedzte len na horný vejár rias. Spodný líčte minimálne alebo vôbec, pretože ako padá slnko a svetlo sa láme na vašej tvári, nepotrebujete, aby vám mihalnice robili strašidelné tiene, ktoré pridávajú na veku. Zvoliť môžete tiež tmavohnedú namiesto čiernej, ktorá celkovo pohľad v zrelom veku zjemní.   

Nemusíte sa báť ani tieňov či liniek, ale aby ste neupozorňovali na vrásky okolo očí, vyhnite sa trblietkam. V oboch prípadoch. Menej je viac, hlavne vo vyššom veku. Tóny zrelého veku korešpondujú so zemitými farbami. Len podčiarkujú, čo je stále krásne, ale neupozorňujú na nedostatky.

Rúž je tiež celá veda. Okolo úst sa totiž tvoria vrásky, takže kontúrka je základom vašej kozmetickej výbavy. A potom, podobne ako pri očných tieňoch, naturálne farby. Výrazné a tmavé rúže by mohli urobiť väčšiu katastrofu než úžitok.       

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok