NHL: Tampa Bay podľahla Torontu, jeden zápas od postupu je Carolina

TA3 TASR
11.5.2022 07:47

Hokejisti Tampy Bay v zostave so slovenským obrancom Erikom Černákom podľahli v piatom dueli 1. kola play off NHL na ľade Toronta 3:4 a v sérii prehrávajú 2:3. O triumfe domácich rozhodol Auston Matthews v 54. minúte.

NHL: Tampa Bay podľahla Torontu, jeden zápas od postupu je Carolina
TASR/AP

Dvojnásobný obhajca trofeje viedol po prvej tretine o dva góly, ale Toronto skóre otočilo, pod čo sa gólom a dvoma asistenciami podpísal William Nylander. Černák odohral 21:25 min s dvoma mínusovými bodmi a štyrmi "hitmi". Tampa sa pokúsi odvrátiť hrozbu vypadnutia v šiestom stretnutí série v noci na piatok v domácom prostredí. Ak by neuspela, Černák by mohol posilniť Slovensko na svetovom šampionáte vo Fínsku.

Jeden zápas od postupu do konferenčného semifinále je Carolina, ktorá zdolala doma Boston hladko 5:1 a v sérii vedie 3:2. Dvoma gólmi sa prezentoval nováčik Seth Jarvis, brankár Antti Raanta predviedol 34 úspešných zákrokov. Bostonu nepomohlo ani nečakané nasadenie obrancu Charlieho McAvoya, ktorý vynechal predchádzajúci zápas pre covid protokol a pôvodne nemal nastúpiť ani v piatom dueli.

V Západnej konferencii sa hráči St. Louis ujali vedenia v sérii s Minnesotou 3:2, keď na ľade súpera uspeli 5:2. Hetrikom v tretej tretine o tom rozhodol Vladimir Tarasenko, ktorý skóroval dvakrát na jej začiatku a v závere víťazstvo postil gólom do prázdnej bránky. Oba zásahy v drese domácich išli na konto Kirilla Kaprizova, ktorý dal v prebiehajúcej sérii už sedem gólov a to je nový klubový rekord. Predtým ho držali Slovák Marián Gáborík a Wes Walz s piatimi gólmi z jednej série play off (obaja z roku 2003 proti Vancouveru).

Švédsky útočník Adrian Kempe rozhodol v 2. minúte predĺženia o triumfe Los Angeles na ľade Edmontonu 5:4. Bol to jeho druhý zásah v dueli, pridal aj jednu asistenciu a jeho tím vedie v sérii 3:2. Rovnakú bilanciu (2+1) mal v domácom drese Leon Draisaitl, tri body (1+2) si zapísal aj Connor McDavid.

NHL - 1. kolo play off:
štvrťfinále Východnej konferencie - 5. zápasy:
Carolina - Boston 5:1 /stav série: 3:2/


Toronto - Tampa Bay 4:3 /stav série: 3:2/


štvrťfinále Západnej konferencie - 5. zápasy:
Minnesota - St. Louis 2:5 /stav série: 2:3/



Edmonton - Los Angeles 4:5 pp /stav série: 2:3/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok