Hodina týždenne a mesiac máte pokoj: Domáca pedikúra ako od profesionálky

TA3/zm
11.5.2022 08:00

Teplé počasie útočí, vyťahujte sandále. Ale čo tie nohy? Pedikúra by sa zišla aspoň teraz, hoci by ste sa o nechty a chodidlá mali starať celoročne. Ak nemáte termín u profesionálky, zvládnete to aj doma.

Hodina týždenne a mesiac máte pokoj: Domáca pedikúra ako od profesionálky
Pexels

Domácu pedikúru si rozhodne nechcite uľahčiť. Ani u odborníčky nestrávite menej ako hodinu. 60 minút je ideálny čas na to, aby ste stihli odstrániť starú, zhrubnutú kožu, ale tiež nalakovať nechty spôsobom, ktorý vám vydrží takmer mesiac.

Najviac času venujte koži

Táto časť starostlivosti o nohy vám zaberie síce väčšinu času, ale je aj najpodstatnejšia. Nestačí mať krásne nalakované nechty, keď vaše päty prezrádzajú, že pemzu nevideli celú zimu. Čím ste staršie, tým viac to platí, pretože aj na nohách je pri pohľade na pokožku vidieť a cítiť vek. Určite vám päty v dvadsiatich nepraskali tak, ako napríklad po štyridsiatke.   

Preto je prvým krokom odstránenie starej pokožky pomocou pemzy, špeciálneho pilníka alebo brúsky. Nohy si najskôr vymáčajte, ale samotné odstraňovaniu stvrdnutých miest robte doma radšej na sucho. Počas prvotného kúpeľa môžete svojim chodidlám dopriať bylinky, olejčeky alebo iné ingrediencie, ktoré rozvoňajú celý byt, ale najmä budú blahodarne pôsobiť na zhrubnutú kožu.

Strihanie nechtov

Po vymáčaní sú pripravené na úpravu aj vaše nechty na nohách. Pamätajte, že ich tvar by mal byť vždy rovný, aby ste predišli v budúcnosti zarastaniu. Môžete použiť nožničky alebo kliešte, podľa toho, čo vám lepšie vyhovuje. Len necht malíčka nestrihajte, podľa pedikérok by sa mal iba pilníkovať.

Nezabudnite zatlačiť a odstrániť i kožu pri nechtovom lôžku, podobne ako sa to robí pri manikúre. Vhodné sú drevené, plastové či kovové paličky so špeciálne skosenou špičkou, ktoré bežne dostanete v drogérii.

Ostrihané nechty prebehnite pilníkom, aby ste očistili i zdrsnili ich povrch. Následne použite odlakovač aj v prípade, že ste na nechtoch nemali lak. Zaistíte odstránenie posledných nečistôt a ide sa na lakovanie!

Lakovanie vo vrstvách

Vložte medzi prsty penový oddeľovač. Ak ho nemáte, pomôžte si napríklad odličovacími tampónmi. Bude sa vám oveľa jednoduchšie pracovať a zminimalizujete riziko, že by ste si rukou prešli po už nalakovanom nechte.

Začnite podkladovým lakom. Veľa žien naň zabúda, no má dôležitú funkciu. Farebný lak vám nenechá na vašich nechtoch škaredé škvrny a bude zároveň oveľa lepšie a dlhšie držať na základovej vrstve.

Nasledujú dve farebné, tenké vrstvy a potom vrchný priesvitný lak, ktorý vašej pedikúre dodá gélový efekt ako od profesionálky.

Celkovo teda potrebujete čas aj na lakovanie, pretože každá zo štyroch vrstiev má svoj zmysel. A práve ich kombinácia zaručuje, že pedikúra vydrží necelý mesiac. Medzi jednotlivými vrstvami by ste mali niekoľko minút počkať, aby postupne zaschli a nezlievali sa do kopy.

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok