Slovan zdolal Ufu po samostatných nájazdoch

SITA
19.12.2012 21:50

Aj druhý tohtosezónny duel medzi Slovanom Bratislava a Salavatom Julajev Ufa v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) rozhodli až samostatné nájazdy. "Belasí" v stredu nedali gól v riadnom hracom čase ani predĺžení, v nájazdoch dvakrát uspel Michal Vondrka a rozhodol o dvojbodovom víťazstve Slovana. Za Ufu v nájazde uspel iba Trubačov. V októbri v Ufe zvíťazili domáci 3:2 rovnako po samostatných nájazdoch.

Slovan zdolal Ufu po samostatných nájazdoch
SITA

Slovan Bratislava - Salavat Julajev Ufa 1:0 po sam. nájazdoch (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 1:0)

Slovan si pripísal dva body, po 34 stretnutiach ich má na svojom konte 52 a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 5. priečka. Za najlepších hráčov zápasu vyhlásili oboch brankárov Jaroslava Janusa a Iira Tarkkiho. Slovan sa najbližšie v KHL predstaví v piatok 21. decembra, keď o 19.00 h privíta Neftechimik Nižnekamsk.  Rozhodujúci samostatný nájazd premenil Vondrka.

Vylúčení: 3:4 na 2 min, navyše: Kukumberg (Slovan) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Zacharov, Nalivajko - S. Morozov, Lazarev, 10 055 divákov 

Zostavy
Slovan: Janus - Ľ. Višňovský, Sigalet, Sersen, Sekera, Švarný, J. Tabaček - Michel Miklík, Bližňák, Vondrka - Bartovič, Lipiansky, L. Hudáček - M. Bakoš, Kytnár, Kukumberg - Preisinger, A. Šťastný, Ölvecký - Kudrna 
Ufa: Tarkki - Aťušov, Proškin, Konev, Kirill Koľcov, Baranka, Blaťák - Pankov, Zinoviev, Rolinek - Mirnov, Chlystov, Pihlström - Paršin, Trubačov, Filatov - Stepanov, Svitov, Musatov

Do prvého duelu po reprezenačnej prestávke vstúpili obaja súperi aktívne. Kým hostia z Ufy niekoľkokrát nebezpečne ohrozili brankára Janusa, domáci Slovan síce pálil z rôznych pozícií, no nepresne. V 7. min fauloval Aťušov unikajúceho Bartoviča a rozhodcovia nariadili trestné strieľanie, v ktorom spomenutý krídelník Slovana mieril mimo. O minútu neskôr divákov na tribúnach rozvášnilo rozhodnutie arbitrov, ktorí za napadnutie hlavy a krku vylúčili do konca duelu Romana Kukumberga. Päťminútové oslabenie "belasí" ustáli bez väčších problémov, Janus mal prácu iba s pokusmi Baranku a Trubačova. To Slovan ešte viac nabudilo. Vzápätí mali domáci výhodu 71-sekundovej presilovky o dvoch korčuliarov, no vyťažili z nej iba neúspešný teč Bližňáka po Višňovského strele. Ešte pred prvou sirénou v ďalšej presilovke trafil Miklík len do brankára Tarkkiho.

Na začiatku druhej časti Janus zneškodnil nebezpečnú strelu Trubačova, na druhej strane si Tarkki poradil s pokusom Hudáčka a vzápätí predviedol nádherný "semafor" pri Šťastného dorážke. V 25. min ukázal pekné sólo až pred brankára súpera obranca Sersen, ale puk sa odrazil od Tarkkiho betónu a skončil v rohu klziska. Pred brankárom hostí nepochodili ani Bartovič s Hudáčkom, Janus si poradil postupne s pokusmi Musatova, Baranku aj s trestným strieľaním Pankova.

Hneď v prvej minúte III. tretiny našiel Vondrka spoza bránky Bližňáka, no Tarkki bol pozorný. Fínsky gólman si poradil aj s pokusom Kudrnu. V 49. min dvakrát pohrozil Zinoviev pri vylúčení Kytnára, na druhej strane už v hre piatich proti piatim Bližňák nepochodil pred brankárom hostí. Vzápätí neuspel ani Višňovský. Odvrátiť predĺženie mohol v 58. min v presilovke Pihlström, ale ani on nedopravil puk do

V predĺžení nepremenil obrovskú šancu Sigalet, Janus si poradil s pokusmi Zinovieva aj Rolinka. V nájazdoch dvakrát uspel Vondrka, za hostí prekonal Janusa iba Trubačov.

Hlasy:
Rostislav Čada (tréner Slovana): "Začali sme nervózne. Nepomohlo nám ani vylúčenie Kukumberga, čo nás ešte viac oslabilo. Bojovnosťou a nasadením sme ustáli prvú tretinu. Od druhej sme zlepšili herný prejav a začali si utvárať gólové príležitosti. V tretej tretine sme v tom pokračovali a mohli aj rozhodnúť. V nájazdoch sme prehrávali a ukázali sme pevné nervy. Som rád, že sme získali dva body."

Vener Safin (tréner Ufy): "Bol to veľmi zaujímavý zápas. Ani jeden zo súperov nechcel prehrať a bojoval až do konca. Obom tímom sa nepodarilo skórovať z hry a duel dospel až do nájazdov. V nich boli lepší domáci."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok