Ukrajina vojnu s Ruskom vyhrá. Bojujeme za slobodu našich detí, povedal Zelenskyj

TA3 TASR
9.5.2022 09:27

Ukrajina bojuje za nové víťazstvo a vojnu s Ruskom vyhrá, povedal dnes v Kyjeve ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pri príležitosti osláv víťazstva nad nacistickým Nemeckom v druhej svetovej vojne. Ukrajincov v posolstve ale tiež upozornil, že cesta k porážke Ruska bude ťažká.

"Vyhrali sme vtedy, vyhráme aj teraz," povedal podľa agentúry Unian Zelenskyj v prejave. Ukrajina čelí od 24. februára ruskej ozbrojenej agresii, ruská armáda sa teraz snaží postupovať predovšetkým na východe krajiny. Zelenskyj zaželal ku dňu víťazstva Ukrajincom vo videu zverejnenom na telegrame, na ktorom prechádza hlavnou kyjevskou triedou. Ulica je až na barikády prázdna.

"Bojujeme za slobodu našich detí, a preto vyhráme. Nikdy nezabudneme na našich predkov bojujúcich v druhej svetovej vojne, ktorá si vyžiadala životy viac ako ôsmich miliónov Ukrajincov. A veľmi skoro bude Ukrajina oslavovať dva Dni víťazstva," povedal Zelenskyj s tým, že slávnostný sprievod čoskoro prejde aj stredom Kyjeva.

Výročie víťazstva Sovietskeho zväzu v druhej svetovej vojne si dnes pripomína pri prehliadke v Moskve a za prítomnosti ruského prezidenta Vladimíra Putina aj Rusko. Kremeľ predtým odmietol úvahy, že by oslavy boli nevhodné vzhľadom na pokračujúcu ruskú vojnu proti Ukrajine.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok