Prvá dáma USA Bidenová si uctila pamiatku Kuciaka a Kušnírovej

TA3 TASR
7.5.2022 22:55

Prvá dáma USA Jill Bidenová si po príchode do Bratislavy uctila pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Na sociálnej sieti o tom informovala americká ambasáda na Slovensku.

"Musíme chrániť slobodu médií a bojovať proti korupcii. Nikdy nezabudneme na Tvoju odvahu, Ján," odkázalo veľvyslanectvo USA. Bidenová vzdala hold zavraždenému novinárovi Jánovi Kuciakovi a jeho snúbenici Martine Kušnírovej položením kvetov k ich pamätníku na bratislavskom Námestí SNP.

Potom absolvovala na veľvyslanectve stretnutie s rodinami amerických diplomatov. V nedeľu ju v Košiciach privíta tamojší primátor Jaroslav Polaček a predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka. Pri autobusovej stanici navštívi krízové centrum pre ľudí utekajúcich z Ukrajiny. Pri príležitosti Dňa matiek absolvuje stretnutie so slovenskými a ukrajinskými mamami i deťmi.

Na hraničnom priechode Vyšné Nemecké sa stretne s predsedom vlády SR Eduardom Hegerom, jeho manželkou a ministrom vnútra Romanom Mikulcom. Navštívia dobrovoľníkov a predstaviteľov zložiek, ktoré zabezpečujú východnú hranicu a pomáhajú utečenom z Ukrajiny. V pondelok sa Jill Bidenová podľa agentúry AP plánuje stretnúť aj s ďalšími členmi slovenskej vlády a prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok