Havanským hotelom otriasla mohutná explózia. Miestne úrady hlásia minimálne osem mŕtvych

TA3 TASR
6.5.2022 19:59

Najmenej osem obetí a približne 30 zranených si v piatok vyžiadala mohutná explózia, ktorá silne poškodila budovu päťhviezdičkového hotela v centre kubánskej metropoly Havana. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na miestne úrady.

Výbuch, ku ktorému došlo v hoteli Saratoga v historickom centre Havany, podľa agentúry AP zapríčinil únik plynu. Uviedol to na Twitteri kubánsky prezident Miguel Díaz-Canel, ktorý miesto nešťastia osobne navštívil spoločne s premiérom Manuelom Marrerom a predsedom parlamentu Estebanom Lazom.

Na mieste prebieha pátranie po prípadných ďalších obetiach, ktoré by mohli byť uviaznuté pod troskami. Výbuch podľa AP strhol veľkú časť fasády hotela, ktorého okolie polícia uzavrela, a zničil aj niekoľko zaparkovaných áut.

V hoteli postavenom v 19. storočí podľa AFP prebiehali renovačné práce, a tak v ňom neboli ubytovaní nijakí hostia. V jeho blízkosti sa nachádza budova školy, ktorú po výbuchu preventívne evakuovali.

V hoteli Saratoga sa podľa jeho webovej stránky nachádza 96 izieb, dve reštaurácie, dva bary a strešný bazén. V minulosti v ňom boli ubytované viaceré celebrity, ktoré navštívili Havanu, vrátane Madonny a Beyoncé.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok